Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
13.6°C18.5°C
1 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.6°C16.7°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
2 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.9°C14.6°C
0 BF 87%
Μισόλογα Βρούτση για τις εκκρεμείς συντάξεις...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μισόλογα Βρούτση για τις εκκρεμείς συντάξεις...

Κανένα νεότερο στοιχείο δεν προέκυψε στο θέμα των εκκρεμών συντάξεων, με τον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση να παραπέμπει το όλο θέμα στις ελληνικές καλένδες και στην προσπάθεια έκδοσης ψηφιακών συντάξεων. Μάλιστα, χθες επανέλαβε τον στόχο το 34,37% των συντάξεων, από την 1η Ιουνίου 2020, να εκδίδεται ψηφιακά.

Συγκεκριμένα, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών οι υπουργοί Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος, Εργασίας Γ. Βρούτσης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κ. Πιερρακάκης δεσμεύτηκαν να κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέπει την αυτοματοποιημένη λήψη δεδομένων από το Πληροφοριακό Σύστημα «Μητρώο Πολιτών», το οποίο θα εμπλουτιστεί με τον ΑΜΚΑ κάθε ασφαλισμένου, ώστε να επιτευχθεί η άμεση έκδοση συντάξεων.

Για μεγάλη διαρθρωτική αλλαγή και μεγάλη μεταρρύθμιση, έκανε λόγο ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, ωστόσο όταν ρωτήθηκε για τις εκκρεμείς συντάξεις, παραδέχθηκε ότι το υπουργείο δεν είναι έτοιμο (!), αλλά δεν έδωσε και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα καταβολής τους, ενώ κατέφυγε πάλι (χωρίς στοιχεία) στον εξωπραγματικό αριθμό των 450.000 συντάξεων που, σύμφωνα με τον ίδιο, εκκρεμούν...

Χωρίς στοιχεία

"Για τις εκκρεμείς συντάξεις έχουμε πει ότι θα ακολουθηθεί παράλληλη πορεία, μέσα από την οποία θα προσπαθήσουμε με ένα νέο οργανωτικό σχήμα διά μέσου του ανθρώπινου δυναμικού που βρίσκεται στο υπουργείο Εργασίας να επιταχύνουμε τη διαδικασία απονομής τους. Αυτό αφορά το μεγάλο εγχείρημα, τη μεγάλη μεταρρύθμιση, το μέλλον", τόνισε αρχικά ο Γ. Βρούτσης. Αλλάζουμε το μέλλον και αντιμετωπίζουμε μια παθογένεια δεκαετιών, μια παθογένεια που ήταν προσβλητική για τον πολίτη απέναντι από το κράτος που ζητούσε ως επαίτης μετά τον εργασιακό του βίο να πάρει τη σύνταξή του. Αυτό αντιμετωπίζουμε σήμερα. Με αυτή τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια θα καταφέρουμε και ένα τμήμα των εκκρεμών αυτών σημερινών συντάξεων να το εντάξουμε στην ψηφιακή απονομή".

Όταν ρωτήθηκε για την καταβολή των εκκρεμών συντάξεων τόνισε, φανερά αμήχανος: "Θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια με το υφιστάμενο οργανωτικό σχήμα και το ανθρώπινο δυναμικό που υπάρχει σήμερα στο υπουργείο. Κάτι που δυστυχώς είχε εγκαταλειφθεί. Γι’ αυτό, δυστυχώς, με τα πρώτα στοιχεία τα οποία διαθέτουμε οι εκκρεμείς συντάξεις και υποθέσεις που αφορούν το υπουργείο Εργασίας συνολικά ξεπερνούν τις 450.000". Στη δε ερώτηση πώς προκύπτει αυτό το νούμερο, ο Γ. Βρούτσης απάντησε: “Το νούμερο αυτό προκύπτει μέσα από τη μελέτη που έχουμε κάνει, τον αριθμό των νέων συντάξεων που τους βλέπουμε μέσα από το Σύστημα ‘Ήλιος’”, χωρίς όμως να απαντήσει πότε θα δώσει τα στοιχεία που επικαλείται στη δημοσιότητα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL