Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
ΔΟΜΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ (ΥΦ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ): / Δόμνα Μιχαηλίδου: Ανακοίνωσε νέα μέτρα, αυτά που καταψήφιζε παλιότερα η Ν.Δ.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΔΟΜΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ (ΥΦ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ): / Δόμνα Μιχαηλίδου: Ανακοίνωσε νέα μέτρα, αυτά που καταψήφιζε παλιότερα η Ν.Δ.

Πρώτα τα καταψήφισαν ως συσσίτια, τώρα τα προωθούν. Την ενίσχυση των σχολικών γευμάτων ανακοίνωσε χθες από το βήμα της Βουλής η νέα υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου. Πέρυσι ωστόσο, η Νέα Δημοκρατία είχε καταψηφίσει το μέτρο, χαρακτηρίζοντας τα σχολικά γεύματα "σχολικά συσσίτια", με στόχο να υποβαθμίσει τον θεσμό.

Η υφυπουργός άφησε επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταργηθεί στο μέλλον το μέτρο ενίσχυσης με τη μονιμοποίηση 3.000 εργαζομένων στο πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι", με απάντηση που έδωσε ύστερα από σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδη Τσακαλώτου. "Δεν περιορίζουμε τη βοήθεια στο σπίτι. Δεν υπάρχει τώρα πρόθεση να καταργηθεί το μέτρο" είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη στο «πακέτο» μέτρων στήριξης της οικογένειας η υφυπουργός Εργασίας ανακοίνωσε ότι στον προϋπολογισμό για το 2020 θα εγγραφεί κονδύλι ώστε να χορηγείται εφάπαξ επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε γέννηση παιδιού στην Ελλάδα. Ωστόσο, δεν διευκρίνισε αν το μέτρο αφορά και τα παιδιά των μεταναστών που ζουν νόμιμα και μόνιμα στη χώρα. Παράλληλα, ανέφερε ότι για κάθε παιδί θα επέρχεται και αύξηση του αφορολόγητου ορίου κατά 1.000 ευρώ.

Τέλος, προανήγγειλε διεύρυνση του προγράμματος των σχολικών γευμάτων, αύξηση του κονδυλίου για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα από τα 850 εκατ. ευρώ στο 1 δισ. ευρώ και μέτρα για την ανεξάρτητη διαβίωση ατόμων με ειδικές ανάγκες και πλήρη κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων των συνοδών τους.

Σφοδρή ήταν η κριτική της πρώην αν. υπουργού Εργασίας Θεανώς Φωτίου. "Η Ν.Δ., που δεν θέλει τα επιδόματα γιατί ανακυκλώνουν την φτώχεια, ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει τον αριθμό των δικαιούχων του ΚΕΑ. Αυτό μπορεί να σημαίνει μόνο δυο πράγματα. Ή γνωρίζει ότι θα αυξηθεί η φτώχεια με την πολιτική της ή είναι η γνωστή συνταγή του ΔΝΤ, που μας έλεγε στη διαπραγμάτευση: θα εξορθολογήσετε τα επιδόματα, θα εξοικονομήσετε 1 δισ., θα δώσετε το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και εκεί θα συμπεριλάβετε όλα τα επιδόματα", τόνισε.

Όσον αφορά τον ισχυρισμό της Δ. Μιχαηλίδου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να οικειοποιηθεί το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, που η Ν.Δ. πρώτη θέσπισε, η αν. υπουργός σχολίασε ότι "το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, για το οποίο μίλησε ο κ. Βρούτσης χθες ως δικό του κατόρθωμα, ήταν πιλοτικό πρόγραμμα το 2014 που αφορούσε 13 δήμους από 325, είχε προϋπολογισμό 16 εκατ. και κρίθηκε ανεπαρκές κατά την πιλοτική εφαρμογή».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL