Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Έφη Αχτσιόγλου: Οι αυξήσεις στις συντάξεις χηρείας είναι μέτρο που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

«Οι αυξήσεις στις συντάξεις χηρείας, αναδρομικά από την ψήφιση του Νόμου 4611/2019, είναι μέτρο που έλαβε η προηγούμενη κυβέρνηση» τόνισε η πρώην υπουργός Εργασίας απαντώντας στη χθεσινή εγκύκλιο του υπ. Εργασίας για τις συντάξεις χηρείας και τη σχετική ανακοίνωση στην οποία «οι κ. Βρούτσης και Μηταράκης διακινούν ψεύδη τα οποία ούτε οι ίδιοι δεν μπορούν να διαχειριστούν».

Όπως ανέφερε σε δήλωσή της η Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ:

«Ο κ. Βρούτσης και ο κ. Μηταράκης δίνουν θεσμική υπόσταση στα ψέματά τους με την έκδοση της εγκυκλίου για τις αυξήσεις στις συντάξεις χηρείας.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας:

* Οι αυξήσεις στις συντάξεις χηρείας, αναδρομικά από την ψήφιση του Νόμου 4611/2019, είναι μέτρο που έλαβε η προηγούμενη κυβέρνηση.

* Από την πρώτη στιγμή ήταν γνωστό ότι για την εφαρμογή των αυξήσεων θα απαιτηθεί ένα χρονικό διάστημα, που έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με την προετοιμασία του μηχανογραφικού συστήματος του ΕΦΚΑ, η οποία είχε ξεκινήσει άμεσα και βρίσκεται σε εξέλιξη.

* Η εγκύκλιος του κ. Βρούτση και του κ. Μηταράκη όχι μόνο δεν ήταν αναγκαία, αλλά δεν επιταχύνει ούτε στο ελάχιστο τον χρόνο καταβολής των αυξημένων συντάξεων χηρείας και των αναδρομικών, αφού το μόνο που κάνει είναι να επαναλαμβάνει τον νόμο.

Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι ο κ. Βρούτσης και ο κ. Μηταράκης, στο άγχος τους να απαξιώσουν το έργο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, διακινούν ψεύδη τα οποία ούτε οι ίδιοι δεν μπορούν να διαχειριστούν. Έτσι, ενώ μιλούσαν για 150.000 συντάξεις χηρείας που πρέπει να αυξηθούν, ο ίδιος ο ΕΦΚΑ τους διέψευσε παρουσιάζοντας τα στοιχεία για 57.522 συντάξεις.

Η επίδειξη λίγης σοβαρότητας θα ήταν χρήσιμη στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, αν και κανείς δεν είναι αισιόδοξος για κάτι τέτοιο».

Δείτε όλα τα σχόλια