Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
Καλώς τα παιδιά...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καλώς τα παιδιά...

Του Ανδρέα Πετρόπουλου

Επιτέλους, η ΓΣΕΕ ασχολήθηκε με το θέμα των τριετιών και την ευθεία αμφισβήτηση του κατώτατου μισθού μετά την προσφυγή του ΣΕΒ στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ναι, σωστά διαβάσατε. Μόνο που η Συνομοσπονδία με τη χθεσινή της ανακοίνωση στρέφεται κατά της "Αυγής".

Σας μπερδέψαμε;

Λοιπόν, η ΓΣΕΕ δεν αντέδρασε για την προσφυγή του ΣΕΒ. Αντέδρασε (χθες) για τον σχολιασμό της στάσης της από την "Αυγή", όταν την περασμένη Πέμπτη αναφερθήκαμε στην προσφυγή, στις αντιδράσεις του ΣΕΒ στο δημοσίευμα (για λογαριασμό του πρώην γενικού διευθυντή των βιομηχάνων που κατέθεσε την προσφυγή και ο οποίος σήμερα είναι "δεξί" χέρι του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη) και βέβαια στην αναφορά μας ότι σε μια παλιά ανακοίνωσή της για τις τριετίες (τον περασμένο Μάρτιο) ουσιαστικά εκδήλωνε τη δυσφορία της και ουσιαστικά τηρούσε στάση συμπόρευσης με τον ΣΕΒ.

Πολιτική βούληση!

Ιδού η τελευταία της αναφορά για το θέμα στις 11.7.2019:

«Η ΓΣΕΕ έχει τοποθετηθεί ρητά και με σαφήνεια ήδη από τον Φεβρουάριο του 2019 οπότε και εκδόθηκε η επίμαχη εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας. Η Συνομοσπονδία υπενθύμισε ότι η αναγνώριση της επαγγελματικής προϋπηρεσίας των εργαζομένων δεν είναι ζήτημα 'πολιτικής βούλησης', αλλά συλλογική εργατική κατάκτηση, η οποία οφείλει να αντιμετωπίζεται με θεσμική και νομική σοβαρότητα".

Τι λέει λοιπόν η ΓΣΕΕ εδώ; Πρώτον αμφισβητεί τη διαδικασία (όπως και ο ΣΕΒ) καταλογίζοντας στην πρώην ηγεσία του υπ. Εργασίας νομική... ασοβαρότητα" (!) αλλά και "πολιτική βούληση"! Ενώ δεν αναφέρει και πάλι το παραμικρό για τον ΣΕΒ, που προσφεύγει στο ΣτΕ για ακύρωση όλης της διαδικασίας με την οποία χορηγήθηκε η αύξηση στον κατώτατο μισθό και των συνεπειών που απορρέουν (αυξήσεις στις τριετίες) από αυτή την αύξηση.

Χθες η ΓΣΕΕ έβγαλε (επιτέλους) ανακοίνωση επιτιθέμενη κατά της "Αυγής"!

«Με έναν βαρύγδουπο τίτλο και με αναληθές ρεπορτάζ, το οποίο διαστρεβλώνει πλήρως τις θέσεις της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), κάποιοι στην εφημερίδα 'Αυγή' επιχειρούν για ακόμη μια φορά να ικανοποιήσουν το κομματικό αναγνωστικό κοινό τους, αλλά και να επιδείξουν την αφοσίωσή τους στο κόμμα τους. Ο συντάκτης του ρεπορτάζ με τα γραφόμενά του σχετικά με το δελτίο Τύπου της Συνομοσπονδίας για το θέμα των τριετιών και τη σχετική επιστολή που είχε αποστείλει τον Φεβρουάριο του 2019 στο υπουργείο Εργασίας βλέπει με τα κομματικά του γυαλιά ταύτιση απόψεων ΓΣΕΕ με Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ).

Η αλήθεια είναι ότι όχι μόνο δεν υπάρχει ταύτιση απόψεων, αλλά από την πρώτη στιγμή είχαμε βρεθεί απέναντι, ζητώντας επιτακτικά την κατάργηση της μνημονιακής διάταξης, για την οποία, όσο παράδοξο κι αν ακούγεται, η τότε κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ) μας απαντούσε ότι απευθυνόμαστε σε 'λάθος αποδέκτη'». «Πολύ αργά θυμήθηκαν τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα κάποια όψιμα κομματικά 'νταούλια' στην 'Αυγή'. Όσο κι αν τα χτυπούν, τα συνδικάτα εξακολουθούν να μην στοιχίζονται και να μην υπακούουν σε κομματικά, κυβερνητικά και εργοδοτικά κελεύσματα, γεγονός που κατανοούμε ότι δεν αρέσει και δημιουργεί πρόβλημα σε πολλούς».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL