Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αν.Νεφελούδης: Υπερασπιζόμαστε το πενθήμερο, δεν είμαστε σαν το κ. Μητσοτάκη (Video)

«Το υπουργείο Εργασίας ήταν κλειστό φρούριο επί ΝΔ», τόνισε ο γγ του υπουργείου Εργασίας

«Εμείς δεν είμαστε σαν τον κ. Μητσοτάκη, υπερασπιζόμαστε το πενθήμερο, άντε το νομοθετημένο εξαήμερο με μειωμένες ώρες εργασίας», τονίζει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης, προσθέτοντας ότι «έχουμε κάνει 700 περίπου τριμερείς (εργαζόμενοι - εργοδότες - υπουργείο Εργασίας) συναντήσεις στο υπουργείο».

Ο ίδιος, μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε ότι «το υπουργείο Εργασίας ήταν κλειστό φρούριο επί ΝΔ», αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι υπάρχει υποστελέχωση στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.

Παράλληλα, τόνισε ότι «υπάρχουν φαβέλες σε διάφορα νησιά ωστόσο γίνονται έλεγχοι».

«Έχουμε περίπου 20 επεκτάσεις κλαδικών συμβάσεων, ενώ για πρώτη φορά είναι πλήρως καλυμμένος, από την άποψη του ρυθμιστικού πλαισίου, ο χώρος του τουρισμού» πρόσθεσε ο γγ του υπουργείου.

«Συνδικαλιστική αριστοκρατία η διοίκηση της ΓΣΕΕ»

Επιπλέον, ο ίδιος δεν παρέλειψε να σημειώσει σχετικά με την απήχηση του ΣΥΡΙΖΑ στις συνδικαλιστικές οργανώσεις ότι «όπου κάναμε σημαντικές παρεμβάσεις ως υπουργείο, έχει εκτιμηθεί», προσθέτοντας ωστόσο ότι το κόμμα αποκόπηκε από την κοινωνία.

Αναφερόμενος στη ΓΣΕΕ σημείωσε ότι οι συγκρούσεις στην Γενική Συνοπμοσπονδία «εκθέτουν το συνδικαλιστικό κίνημα» χαρακτηρίζοντας τη διοίκηση της ΓΣΕΕ ως «συνδικαλιστική αριστοκρατία».

Τέλος, ο γγ του υπουργείου Εργασίας πρόσθεσε ότι «προσπαθήσαμε να προστατέψουμε τους εργαζόμενους με ταξική κατεύθυνση από τις αυθαιρεσίες των εργοδοτών».

«Η παραβατικότητα στον χώρο εργασίας κινείται με πολύ γοργούς ρυθμούς, αντιμετωπίζοντας τα εργαλεία μας».

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Μην μιλάτε. Χειροκροτήστε

Τις μέρες της πανδημίας τα κανάλια αναζητούν εναγωνίως Έλληνες γιατρούς που να εργάζονται σε νοσοκομεία του εξωτερικού και τους βγάζουν στα δελτία ειδήσεων για να περιγράψουν τις εμπειρίες τους.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις