Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
"Ένα ποτάμι φως"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Ένα ποτάμι φως"

Έχει ομολογήσει πως από όλα τα είδη της λογοτεχνίας τού ταιριάζει περισσότερο η ποίηση. Ωστόσο αρνείται να ονομάσει τον εαυτό του ποιητή κι αυτό δεν το κάνει, όπως εξηγεί, από υποκριτική σεμνότητα. "Αισθάνομαι αδύναμος να σηκώσω το βάρος αυτής της πολύ μεγάλης ευθύνης. Αν και ξέρω πολύ καλά πως ο πιο δύσκολος κριτής είναι ο ίδιος μου ο εαυτός, επιμένω να πιστεύω πως ακόμη δοκιμάζομαι στον χώρο αυτόν" λέει ο Χρήστος Κεραμίδης, η νέα ποιητική συλλογή του οποίου "Ένα ποτάμι φως" κυκλοφόρησε πριν από μερικές ημέρες από τις εκδόσεις "Στοχαστής".

"Εκείνο που με γοητεύει στην ποίηση είναι ότι με πολύ λεπτές και ανεπαίσθητες κινήσεις και με δισταγμούς που αρμόζουν στην ευαισθησία της ψυχής μου αγγίζω τον άρρητο κόσμο, τον κόσμο που δεν μπορεί να ειπωθεί" προσθέτει ο Καβαλιώτης Χ. Κεραμίδης, γεννημένος και μεγαλωμένος από πρόσφυγες γονείς.

Με αφορμή την έκτη σε σειρά ποιητική συλλογή του, η εκδότρια Χριστίνα Ανδρέου σημειώνει πως ο Κεραμίδης "δημιουργεί ένα ποιητικό σύμπαν γεμάτο λυρισμό και απόσταγμα σοφίας. Λέξεις που δαμάζουν το συναίσθημα αλλά και το εμπερικλείουν, το υπονοούν, νοήματα που εισχωρούν σε βάθος στα μεγάλα ζητούμενα της ζωής, στις μεγάλες αλήθειες. Εικόνες γήινες όσο και ονειρικές, λατρεία της φύσης και του φευγαλέου της στιγμής, αγάπη για το άπιαστο και το όνειρο, μνήμες και βιώματα ερωτικά, δίνουν τον σφυγμό στους στίχους του".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL