Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
"Όλος ο Μεγκρέ" σε δέκα τόμους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Όλος ο Μεγκρέ" σε δέκα τόμους

Ο δημιουργός του επιθεωρητή Μεγκρέ, Ζορζ Σιμενόν

Ο Σιμενόν τον περιγράφει ως "πανύψηλο και οστεώδη με την πίπα καρφωμένη στο στόμα". Ωστόσο, ο Αρτέμ Φαγιάρ, ο πρώτος εκδότης του, δεν πείθεται από τον σκυθρωπό και πνευματώδη επιθεωρητή. Θεωρεί ότι οι ιστορίες του Μεγκρέ δεν θα έχουν καμία απήχηση στους αναγνώστες. "Θα χάσουμε πολλά λεφτά, δεν θέλω να δοκιμάσω αυτή την εμπειρία" λέει ορθά - κοφτά στον 27χρονο τότε Σιμενόν. Διαψεύστηκε παταγωδώς. Τα βιβλία με τις ιστορίες μοσχοπουλιούνται, οι κινηματογραφικές μεταφορές του γνωρίζουν πιένες. Ο Μεγκρέ βρίσκεται ενενήντα συναπτά χρόνια του στην ενεργό δράση, γιατί τόσα έχουν περάσει από τον "Πιέτρ τον Λετονό", που, όπως έχει πει ο ίδιος ο Σιμενόν, έγραψε απνευστί το φθινόπωρο του 1929.

Με αυτή την αφορμή οι εκδόσεις Omnibue αποφάσισαν να τιμήσουν τόσο τον επιθεωρητή όσο και τον δημιουργό του, που φέτος συμπληρώνονται τριάντα χρόνια από το θάνατό του, επανεκδίδοντας "Όλον τον Μεγκρέ" σε 30.000 αντίτυπα. Η επετειακή έκδοση θα συγκεντρώσει 103 μυθιστορήματα και νουβέλες σε δέκα τόμους με εξώφυλλα εικονογραφημένα από τον Γάλλο κομίστα Ζακ Ντε Λουστάλ.

Ο κάθε τόμος της έκδοσης προλογίζεται ξεχωριστά. Τη σκυτάλη θα πάρουν ο Πιέρ Ασουλίν, μέλος της Ακαδημίας Γκονκούρ και βιογράφος του Ζορζ Σιμενόν, ο Φιλίπ Κλοντέλ, ο Γάλλος ακαδημαϊκός Ντομινίκ Φερναντέζ, ο σκηνοθέτης Μπερτράν Ταβερνιέ και ο ηθοποιός Μπρινό Σολό.

Παράλληλα, ο σκηνοθέτης Πατρίς Λεκόντ ετοιμάζεται να γυρίσει τη νέα του ταινία βασισμένη στο μυθιστόρημα "Maigret et la jeune morte", όπου τον δημοφιλή επιθεωρητή θα ενσαρκώσει ο Ντανιέλ Οτέιγ, ενώ προαναγγέλλονται και νέα ακουστικά βιβλία με τον Μεγκρέ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL