Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C23.6°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C22.5°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
21.0°C24.8°C
4 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.5°C
3 BF 40%
Σήμερα η απονομή των βραβείων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σήμερα η απονομή των βραβείων

Στην Αλεξάνδρα Σαμουήλ & στον Γουίλις Μπάρνστοουν τα Βραβεία Διδώ Σωτηρίου & Δαίδαλος

Απονέμονται απόψε στις 7 μ.μ. στο Αμφιθέατρο Αντώνη Τρίτση του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων τα Βραβεία της Εταιρείας Συγγραφέων. Το Βραβείο Διδώ Σωτηρίου θα απονεμηθεί στην Αλεξάνδρα Σαμουήλ για το βιβλίο της “Πάντα αριθμώ διέταξας. Αναλογία, αριθμολογία και ποίηση" (εκδ. Μελάνι), για την οποία θα μιλήσει ο κριτικός λογοτεχνίας Αριστοτέλης Σαΐνης. Το γλυπτό του βραβείου έχει φιλοτεχνηθεί από τον γλύπτη Θόδωρο.

Για την πολύπλευρη προσφορά του στα γράμματα και την επικοινωνία των λαών μέσω του πολιτισμού, ο Γουίλις Μπάρνστοουν θα τιμηθεί με το βραβείο Δαίδαλος. Για τον τιμώμενο θα μιλήσει η ποιήτρια, πανεπιστημιακός και μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας Λιάνα Σακελλίου. Το γλυπτό του βραβείου έχει φιλοτεχνηθεί από την εικαστικό Ηρώ Νικοπούλου.

Παράλληλα, η Εταιρεία Συγγραφέων ανακοινώνει τους βραχείς καταλόγους για τα βραβεία Γιάννη Βαρβέρη και Μένη Κουμανταρέα, που έχει θεσπίσει με στόχο την ανάδειξη πρωτοεμφανιζόμενων ποιητών και πεζογράφων. Ο βραχύς κατάλογος για το βραβείο Βαρβέρη περιλαμβάνει τα βιβλία “Ίσως πόθοι” της Ελένης Βελέτζα (Γαβριηλίδης), “Τα πέρα μέρη” της Μυρσίνης Γκανά (Μελάνι), "Σκυλί δεμένο” της Δήμητρας Κουβάτα (Μανδραγόρας), "Ιστορίες από όλον τον κόσμο μου” της Παυλίνας Μάρβιν (Κίχλη), "Άγρια Χόρτα” της Βάλιας Τσιλιμένη (Κίχλη) και “Ποσά αντιστρόφως ανάλογα και αναλόγως αντίστροφα κορίτσια” της Μαρίας Φουτζιτζή (Σαιξπηρικόν)

Ο βραχύς κατάλογος για το βραβείο Κουμανταρέα περιλαμβάνει τα βιβλία “24” του Γιάννη Γορανίτη, (Πατάκης), "Καρμπόν” του Γιώργου Κούβα (Κίχλη), "Η ανάβαση” του Δημήτρη Μεσορράχη (Βιβλιοπωλείον της Εστίας), "Μπερλίν” της Άντζη Σαλταμπάση (Πόλις) και “Μπλε υγρό” της Βίβιαν Στεργίου (Πόλις).

Στην αποψινή εκδήλωση θα γίνει υποδοχή των νέων μελών της Εταιρείας Συγγραφέων και θα παρουσιαστεί το Ημερολόγιο 2019 με θέμα «Πώς φοριούνται οι λέξεις: Λογοτεχνία & ένδυση» που θα παρουσιάσει η πεζογράφος και γενική γραμματέας της Εταιρείας Συγγραφέων Αγγελική Στρατηγοπούλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL