Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.5°C20.8°C
4 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
15.9°C20.0°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.6°C19.3°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.4°C
3 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C17.4°C
5 BF 72%
Ποιητές διαβάζουν σε δημόσιους χώρους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ποιητές διαβάζουν σε δημόσιους χώρους

Ποιητές, νέοι και παλαιότεροι, συνυπάρχουν, συνομιλούν και ταξιδεύουν το κοινό σε γνωστά και άγνωστα μονοπάτια της ποιητικής γραφής αλλά και της εποχής, σε δράσεις που οργανώνονται από τη Δευτέρα 1η Οκτωβρίου στην Αθήνα και τον Πειραιά από το Δημοτικό Θέατρο της πόλης και την «Αθήνα 2018 - Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Οι δημόσιες αναγνώσεις θα γίνονται κάθε πρώτη του μήνα, από 1η Οκτωβρίου έως και 1η Μαρτίου, σε μέσα μεταφοράς και εμβληματικούς τόπους στον άξονα Αθήνας - Πειραιά. Κάθε πρώτη Παρασκευή του ίδιου μήνα οι ποιητές, με συντονιστή τον Γιάννη Μπασκόζο, συζητούν παρουσία κοινού στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Η έναρξη, που θα έχει πανηγυρικό χαρακτήρα, θα γίνει στο μετρό Συντάγματος με τον Τίτο Πατρίκιο και τους νεότερους ποιητές Μαρία Κουλούρη, Αλέκο Λούντζη, Μυρσίνη Γκανά και Πελαγία Φυτοπούλου. Συμμετέχει η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων.

Την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου στις 7 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με θέμα “Ποίηση και σώμα" στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά με τους Γιώργη Γιατρομανωλάκη, Μυρσίνη Γκανά, Μαρία Φίλη, Μαρία Κουλούρη και Εύα Σπαθάρα.

Την 1η Νοεμβρίου θα γίνουν αναγνώσεις ποιημάτων από τους Μαρία Κουλούρη, Μαργαρίτα Τσουλουχά, Νίκο Κουτσοδόντη και Δημήτρη Βασιλάκη μέσα στο λεωφορείο 040. Στις 2 Νοεμβρίου θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα “Ποίηση και πολιτική" με τους Κ.Γ. Παπαγεωργίου, Αλέκο Λούντζη, Θωμά Τσαλαπάτη, Ελένη Ντούξη, Παυλίνα Μάρβιν και Νίκο Κουτσοδόντη.

Την 1η Δεκεμβρίου στον Ηλεκτρικό Σταθμό Πειραιά θα διαβαστούν ποιήματα από τους Αλέκο Λούντζη, Κάλλια Παπαδάκη, Λένα Καλλέργη και Παυλίνα Μάρβιν, ενώ στις 7 του μήνα θα γίνει συζήτηση με θέμα “Ταυτότητες της νέας ποιητικής γενιάς", από τους Τιτίκα Δημητρούλια, Στάθη Ιντζέ, Ουρανία Παπακώστα και Δημήτρη Αγγελή.

Την Πρωτοχρονιά στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου θα διαβαστούν ποιήματα από τους Ουρανία Παπακώστα, Μαρία Φίλη, Θωμά Τσαλαπάτη και Ευτυχία Παναγιώτου. "Ποίηση και πόλη" είναι το θέμα που θα αναπτύξουν στις 11 Ιανουαρίου οι Βαγγέλης Χατζηβασιλείου, Δανάη Σιώζου, Κάλλια Παπαδάκη, Δημήτρης Πέτρου και Πελαγία Φυτοπούλου.

Την 1η Φεβρουαρίου θα διαβαστούν ποιήματα στο λεωφορείο 049 από τους Ουρανία Παπακώστα, Δημήτρη Πέτρου, Μαργαρίτα Τσουλουχά και Δημήτρη Βασιλάκη, με πανηγυρικό κλείσιμο την 1η Μαρτίου και τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Πειραιά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL