Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Παρουσίαση του βιβλίου «Το ποδόσφαιρο των μελλοθάνατων»

Ο 105,5 Στο Κόκκινο σε συνεργασία με τις εκδόσεις MVPublications, θα παρουσιάσουν την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου, στις 19:00, στο χώρο εκδηλώσεων του 47ου Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο στη σκηνή «Διονύσιος Σολωμός» το βιβλίο «Το ποδόσφαιρο των μελλοθάνατων»

Το βιβλίο «Το ποδόσφαιρο των μελλοθάνατων», του Kevin Simpson σε μετάφραση Νίκου Παπαδογιάννη θα παρουσιαστεί σε εκδήλωση του «στο Κόκκινο 105,5» στο Ζάππειο στα πλαίσια του 47ου Φεστιβάλ Βιβλίου, στη σκηνή «Διονύσιος Σολωμός» την Τετάρτη 12/9 στις 19:00.

Ο «105,5 στο Κόκκινο» πραγματοποιεί για δεύτερη συνεχή χρονιά την πρώτη εκδήλωση της νέας σεζόν στο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο. Το βιβλίο χαρτογραφεί την ιστορία του λαοφιλέστερου αθλήματος στον κόσμο στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και είναι προϊόν έρευνας που έκανε ο ίδιος ο συγγραφέας για το ποδόσφαιρο και πώς αυτό αποτελούσε πηγή ζωής ή αιτία θανάτου για τους κρατούμενους.

Από τα φασιστικά καθεστώτα της δεκαετίας του ’30 που χρησιμοποίησαν το ποδόσφαιρο ως μέσο προπαγάνδας και ως εργαλείο εξωτερικής πολιτικής μέχρι την επιβίωση του αθλήματος στα φονικά στρατόπεδα συγκέντρωσης του ναζιστικού Ράιχ και από τα σκλαβωμένα γήπεδα της Αυστρίας, τις Ολυμπιάδες της φασιστικής προπαγάνδας μέχρι τα Μουντιάλ της μουσολινικής ποδηγέτησης και τα γκέτο της Τσεχοσλοβακίας, ο Simpson ρίχνει φως στις πιο ζοφερές και σκοτεινές στιγμές της ιστορίας του ποδοσφαίρου.

«Στη συζήτηση, θα σταθούμε, με τη συμβολή των ομιλητών και τις παρεμβάσεις φορέων του αθλητισμού, σωματείων και συλλογικοτήτων, στη «σκιά και στο φως» του σύγχρονου ποδοσφαίρου: από το ρατσισμό και τον αντισημιτισμό στις κερκίδες, στη φωτεινή διέξοδο που το ίδιο το άθλημα μπορεί να αποτελέσει για διαφορετικές κοινωνικές ομάδες».

Θα μιλήσουν:

Γιώργος Βασιλειάδης, υφυπουργός αθλητισμού 
Νόα Κλίγκερ, επιζών του ολοκαυτώματος στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς (σύνδεση μέσω skype)
Ηλίας Νικολακόπουλος, ιστορικός-ομότιμος καθηγητής Παν/μίου Αθηνών
Αλέξης Σπυρόπουλος, δημοσιογράφος
Διονύσης Ελευθεράτος, δημοσιογράφος 105,5 Στο Κόκκινο
Θανάσης Ασπρούλιας, εκδότης MVPublications

Τη συζήτηση θα συντονίσει η  δημοσιογράφος του 105,5 στο Κόκκινο, Αλέκα Ζουμή.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Ξέρουν ήδη ότι χάνουν

  Εχθές η εκπρόσωπος της Ν.Δ. Μαρία Ζαχαράκη έστειλε στο ΕΣΡ επιστολή, με την οποία επιχειρεί να μπλοκάρει τη μετάδοση της ομιλίας του Αλ. Τσίπρα την Παρασκευή το βράδυ. Το τυπικό ζήτημα είναι ότι ο...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο