Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ξεφυλλίζοντας... τη σχέση βιβλίου με τις άλλες τέχνες

Με κεντρικό θεματικό άξονα «Μελοποιημένη Ποίηση» και αφιερώματα στους μεγάλους δημιουργούς -ποιητές και συνθέτες- ανοίγει στις 31 Αυγούστου στο Ζάππειο το 47ο Φεστιβάλ Βιβλίου. Το Φεστιβάλ που...

Με κεντρικό θεματικό άξονα «Μελοποιημένη Ποίηση» και αφιερώματα στους μεγάλους δημιουργούς -ποιητές και συνθέτες- ανοίγει στις 31 Αυγούστου στο Ζάππειο το 47ο Φεστιβάλ Βιβλίου. Το Φεστιβάλ που επίσημα εγκαινιάζεται τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου στις 8 το βράδυ και αναδεικνύει τις σχέσεις ανάμεσα στο βιβλίο και τις άλλες τέχνες, ξεχωρίζει επίσης για τη συμμετοχή κορυφαίων τραγουδιστών, μουσικών, ηθοποιών και εμπλουτίζεται με τις παρεμβάσεις σημαντικών ανθρώπων από τον χώρο των Γραμμάτων και των Τεχνών.

Το Παράλληλο Πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει πολλές ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις όπως αφιερώματα στον Μανόλη Αναγνωστάκη, τη Λούλα Αναγνωστάκη, την Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ, τον Γιώργο Ανδρέου, κ.ά, καθώς και συναυλίες, μεταξύ άλλων με τους Σταμάτη Κραουνάκη, Διονύση Σαββόπουλο, Ελένη Τσαλιγοπούλου και Γιάννη Κότσιρα.

Το 47ο Φεστιβάλ Βιβλίου πραγματοποιείται στο πλαίσιο της «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του Δήμου Αθηναίων και διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.), τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και το Ζάππειο Μέγαρο (ΟΛΥΜΠΙΑ 2016-2018, Επιτροπή Ολυμπίων & Κληροδοτημάτων), σε συνεργασία με την ΕΡΤ, το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν και το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο. Είναι υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Δήμου Αθηναίων και του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού. Η διοργάνωση Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου συμμετέχει στο φεστιβάλ με διπλό περίπτερο, όπου εκτός από ενημερωτικό έντυπο και οπτικοακουστικό υλικό, φιλοξενούνται πολλοί από τους φορείς υλοποίησης του προγράμματος.

Τη φετινή αφίσα του Φεστιβάλ Βιβλίου που θα είναι ανοιχτό Δευτέρα-Πέμπτη, 18:00-22:30, Παρασκευή & Σάββατο 18:00-23:00, Κυριακή 10:30-15:00 & 18:00-22:30 με είσοδο ελεύθερη, κοσμεί έργο του Γιάννη Μετζικώφ.

Η διάρκειά του θα είναι έως και τις 16 Σεπτεμβρίου ενώ κατά τα επίσημα εγκαίνια της 3ης Σεπτεμβρίου θα απευθύνει χαιρετισμό μεταξύ άλλων και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Δείτε όλα τα σχόλια