Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Βιβλιοπαρουσίαση: Music and Chess. Apollo meets Caissa

Κοσμάς Κέφαλος

Υπάρχουν μόνο τρεις σημαντικοί τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας όπου εμφανίζονται παιδιά - θαύματα: μουσική, σκάκι και Μαθηματικά. Το βιβλίο του Αχιλλέα Ζωγράφου «Music and Chess. Apollo meets Caissa» μας προσκαλεί σε ένα συναρπαστικό ταξίδι αναζήτησης συσχετισμών του σκακιού με τη μουσική, καθώς και με τα Μαθηματικά, ως κοινού παρονομαστή τους. Διάσημοι σκακιστές, όπως ο Μιχαήλ Ταλ και ο Βλαντιμίρ Κράμνικ, καθώς και μεγάλοι καλλιτέχνες, όπως ο Τζον Κέιτζ, ο Μαρσέλ Ντισάν και ο Άρνολντ Σένμπεργκ, έχουν γοητευτεί από την ίδια ιδέα.

Το βιβλίο μπορεί να διαβαστεί από αναγνώστες με γενικό υπόβαθρο, χωρίς να απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις. Το κείμενο, γραμμένο στην αγγλική γλώσσα, συμπληρώνεται από πολλά επεξηγηματικά διαγράμματα και πάνω από 50 έγχρωμες εικόνες.

Τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου, στις 6 μ.μ., στο Μερόπειο Ίδρυμα (Διονυσίου Αεροπαγίτου 45, μετρό Ακρόπολη), ο διεθνής μετρ και συγγραφέας Ηλίας Κουρκουνάκης θα μιλήσει για το βιβλίο. Θα προλογίσει η υψίφωνος και καθηγήτρια Μουσικής Σοφία Παπαδημητροπούλου. Ομιλητής θα είναι και ο συγγραφέας, ο οποίος, ως μουσικός (με σπουδές στην Ανώτατη Κρατική Ακαδημία Φόλκβανγκ της Γερμανίας), θα παίξει στο πιάνο σχετικά μουσικά παραδείγματα. Περισσότερα για το βιβλίο στο: https://www.bookdepository.com/Music-and-Chess/9781941270721.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Φως και δικαιοσύνη

Τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης έδειξαν ότι ο Ζακ Κωστόπουλος πέθανε από ισχαιμικό επεισόδιο που προκλήθηκε από πολλαπλά τραύματα. Για να τα λέμε όπως είναι: ο άνθρωπος πέθανε από την...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο