Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
16.0°C20.9°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C21.1°C
4 BF 42%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.6°C18.8°C
5 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.6°C19.8°C
5 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 56%
Περί βιβλιοθηκών... και εορτών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Περί βιβλιοθηκών... και εορτών

Τα Χριστούγεννα και η εορταστική διάθεση έρχονται νωρίς στις βιβλιοθήκες μας. Όλος ο Δεκέμβριος είναι μήνας γιορτής για μικρούς και μεγάλους. Με δράσεις και προγράμματα για όλους, με κέφι και καλή διάθεση και κυρίως με πολλά πολλά βιβλία οι βιβλιοθηκονόμοι μας περιμένουν και αυτές τις γιορτές να διαβούμε τις πόρτες των βιβλιοθηκών και να περάσουμε όμορφες στιγμές, οικογενειακά ή κατά μόνας. Τελείως ενδεικτικά αναφέρουμε:

- Ο Γιώργος Σανιδάς, Σκιαθίτης συγγραφέας, έχει γράψει τρία βιβλία για τον κυρ-Αλέξανδρο, μεταξύ των οποίων και το αφήγημα "Χριστούγεννα με τον Παπαδιαμάντη". Την Πέμπτη 14.12. 2017 και ώρα 18.30, ο Γ. Σανιδάς μαζί με τη συγγραφέα Φρόσω Αποστολίδου θα βρίσκονται στη Βιβλιοθήκη Κωνσταντινουπόλεως για να μας παρουσιάσουν το βιβλίο του ακούγοντας χριστουγεννιάτικα. Είσοδος Ελεύθερη. Δηλώστε συμμετοχή στη Βιβλιοθήκη. Κωνσταντινουπόλεως 45, Τηλ. 2310315100. Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κωνσταντινουπόλεως, Θεσσαλονίκη.

- «Χριστουγεννιάτικες δημιουργίες» Δευτέρα 11.12.2017, ώρα 6.00 το απόγευμα «Ελάτε να φτιάξουμε χριστουγεννιάτικα στολίδια». Με χρωματιστά χαρτόνια, χρυσόσκονες, μεταλιζέ κορδέλες, κόλλες glitter, με μπόλικη φαντασία και με την καθοδήγηση της παιδαγωγού - αρχιτέκτονα Δέσποινας Βανιώτη, φτιάχνουμε χριστουγεννιάτικα στολίδια και καλλιτεχνικές δημιουργίες στο παιδικό τμήμα της βιβλιοθήκης ακούγοντας χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Η δράση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-11 ετών και δεν έχει κόστος συμμετοχής. Είναι όμως απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση ενδιαφέροντος. Στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας.

- Ξεκινάμε την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου στις 6.00 το απόγευμα με την πρώτη συνάντηση της δράσης ''Μοιράζομαι τα χόμπι μου και ό,τι αγαπώ'' με θέμα χριστουγεννιάτικες κατασκευές. Ελάτε να φτιάξουμε χριστουγεννιάτικα στεφάνια παρέα με τη Χριστίνα Ναλμπάντη από το βιβλιοπωλείο "Σσελίδα 111''. Δηλώστε συμμετοχή έγκαιρα! Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-76338. Στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς.

- Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου και ώρα 6.00 μ.μ. η Παιδική Θεατρική Ομάδα της Παιδικής Βιβλιοθήκης του Αγίου Λουκά στην Καβάλα θα γιορτάσει των ερχομό των Χριστουγέννων με την παρουσίαση της παράστασης «Φρικαντέλα» του Ευγένιου Τριβιζά. Τα παιδιά για ακόμη μία φορά θα ξεδιπλώσουν την υποκριτική τους ικανότητα για να μας μεταφέρουν το επίκαιρο και πάντα διαχρονικό μήνυμά της.

Από πόλη σε πόλη και με την αρωγή του Δικτύου Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας πολλές περισσότερες εκδηλώσεις μας περιμένουν. Ένας ολόκληρος κόσμος βιβλίων και περιπετειών θα μας βάλουν στο εορταστικό πνεύμα και θα μας προσφέρουν ώρες ποιοτικής χαλάρωσης και ψυχαγωγίας. Και όπως πάντα οι εκδηλώσεις των βιβλιοθηκών είναι ελεύθερες και ανοιχτές σε όλους. Μια αγκαλιά γεμάτη λέξεις και ιδέες μας περιμένει σε κάθε γωνιά της χώρας. Ας χαμογελάσουμε λίγο παραπάνω αυτά τα Χριστούγεννα που έρχονται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL