Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ αποκαλύπτει πώς εμπνεύστηκε το «Deathly Hallows»

ΑΜΠΕ

Η Βρετανίδα συγγραφέας αποκάλυψε ότι το σύμβολο είναι παρόμοιο με αυτό που εμφανίζεται στην ταινία του 1975, «Ο άνθρωπος που θα γινόταν βασιλιάς»

Την πηγή έμπνευσής της αποκάλυψε η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ για το σύμβολο του «Deathly Hallows», το οποίο είναι εμφανές σε όλη τη σειρά του Χάρι Πότερ.

Πρόκειται για ένα τριαδικό σημάδι, αποτελούμενο από τρία ξεχωριστά στοιχεία: το «Elder Wand» που συμβολίζεται από μία ευθεία κάθετη γραμμή, το «Resurrection Stone» που είναι ο κύκλος που περιβάλλει τη γραμμή και το σύμβολο ολοκληρώνεται με το εξωτερικό τρίγωνο που τα περικλείει και είναι το σύμβολο του «Cloak of Invisibility».

Σύμφωνα με τα βιβλία ο μάγος που θα καταφέρει να βρει και να συνδυάσει αυτά τα τρία στοιχεία θα γίνει ο «Δάσκαλος του Θανάτου».

Μιλώντας σε νέο ντοκιμαντέρ που ονομάζεται ο Χάρι Πότερ και η ιστορία της μαγείας, η συγγραφέας αποκάλυψε ότι το σύμβολο είναι παρόμοιο με αυτό που εμφανίζεται στην ταινία του 1975, «Ο άνθρωπος που θα γινόταν βασιλιάς» με πρωταγωνιστές τους Σον Κόνερι και Μάικλ Κέιν, την οποία έβλεπε τη νύχτα που η μητέρα της πέθανε ξαφνικά σε ηλικία 45 χρόνων.

«Έμενα στο σπίτι ενός φίλου και έγραφα τον Πότερ για έξι μήνες και έμενα ξύπνια όταν όλοι οι άλλοι κοιμόντουσαν επειδή έβλεπα την ταινία "Ο άνθρωπος που θα γινόταν βασιλιάς"», δήλωσε η Ρόουλινγκ.

«Κάποια στιγμή την ώρα που έβλεπα την ταινία... η μητέρα μου πέθανε, 250 μίλια μακριά, μου τηλεφώνησαν την επόμενη μέρα για να μου το πουν», δήλωσε η ίδια.

Συνεχίζοντας αποκάλυψε ότι ποτέ δεν είχε συνδυάσει τα δύο σχήματα μέχρι που πολλά χρόνια αργότερα ξαναείδε την ταινία και είδε τις ομοιότητες των δύο συμβόλων και τότε «με έλουσε κρύος ιδρώτας», τόνισε Βρετανή συγγραφέας.

Η Ρόουλινγκ έχει μιλήσει ξανά για τον θάνατο της μητέρας της από σκλήρυνση κατά πλάκας αποκαλύπτοντας ότι ήταν ένα «τεράστιο σοκ» γι αυτήν.

Η συγγραφέας, η οποία έχει ιδρύσει την κλινική Άννα Ρόουλινγκ για την έρευνα των νευρολογικών ασθενειών, δήλωσε στην «The Telegraph»: «η μαμά πάντα φαινόταν πολύ νέα. Ήταν αδύνατη, δεν κάπνιζε, δεν έπινε και τα λέω όλα αυτά γιατί όταν διαγνώστηκε στα 35 της χρόνια από μία ασθένεια που θα την σκότωνε ήταν για όλους ένα τεράστιο σοκ».

«Ναι, δεν ήξερε, ποτέ δεν έμαθε για τον Χάρι Πότερ, άρχισα να γράφω έξι μήνες πριν πεθάνει κι αυτό είναι οδυνηρό. Μακάρι να το γνώριζε», είπε η συγγραφέας αναφερόμενη στη μητέρα της.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ένα ιστορικό βήμα

Η πρόθεση του γειτονικού μας λαού, να τελειώσει η εθνικιστική αντιπαράθεση ανάμεσα στην Ελλάδα και την ΠΓΔΜ, είχε εκφραστεί από το δημοψήφισμα. Ο επιδέξιος χειρισμός της αποχής και των προβλημάτων...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο