Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.7°C22.9°C
4 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.0°C21.2°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
17.0°C19.8°C
1 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.4°C
3 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
17.9°C19.9°C
5 BF 37%
Περί βιβλιοθηκών... και συναισθημάτων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Περί βιβλιοθηκών... και συναισθημάτων

"Τι είναι τα συναισθήματα; Τι αισθανόμαστε εμείς οι άνθρωποι; Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν νιώθουμε διάφορα συναισθήματα; Μας προστατεύουν, μας δυσκολεύουν ή μας βοηθούν στη ζωή μας; Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτά;

Ο σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι η δημιουργική προσέγγιση των συναισθημάτων μέσα από το παιχνίδι, την αφήγηση παραμυθιών, τη γραφή και την ομαδική διάδραση. Τα παιδιά παίρνουν ερεθίσματα μέσα στο ασφαλές περιβάλλον της Δημοτικής Βιβλιοθήκης για να γνωρίσουν καλύτερα, να επεξεργαστούν και να αντιμετωπίσουν δημιουργικά τα συναισθήματά τους. Ο σκοπός του προγράμματος είναι να ενθαρρύνει και να εμπνεύσει τα παιδιά να κατανοήσουν τον κόσμο των συναισθημάτων.

Στόχος του προγράμματος είναι να ωθήσει τα παιδιά στην αναζήτηση νέων δημιουργικών τρόπων αντιμετώπισης της πραγματικότητας μέσα από τη συναισθηματική γνώση. « Γεια σου κύριε Φόβε»

Το πλαίσιο του παραπάνω προγράμματος σχεδιάστηκε και θα υλοποιηθεί σε ασφαλή ψυχοπαιδαγωγική βάση από ψυχολόγο και παιδαγωγό.

Τα στάδια που θα ακολουθηθούν αφορούν γνωριμία ομάδας και συμμετοχική διαμόρφωση εργαστηριακού χώρου και υλικού, και τις θεματικές "αναγνωρίζω τα συναισθήματά μου", "Διερευνώ τα συναισθήματά μου", "εκφράζω τα συναισθήματά μου", "διαχειρίζομαι τα συναισθήματά μου".

H Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολεμαΐδας σε συνεργασία με τον σύλλογο «Φίλοι της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πτολεμαΐδας» ανακοινώνουν την έναρξη ψυχοπαιδαγωγικού προγράμματος με τίτλο «Τα Συναισθήματα πάνε... βιβλιοθήκη!» το οποίο θα διαρκέσει από τις 31 Μαΐου έως τις 6 Ιουλίου.

Τα συναισθήματα πάνε βιβλιοθήκη λοιπόν. Ευκαιρία για τους μικρούς κατοίκους της πόλης να γνωρίσουν και να διερευνήσουν τα συναισθήματά τους. Ένα μέρος ακόμα της δουλειάς των βιβλιοθηκών μας. Έχουμε αναφέρει και παλιότερα από τη στήλη τη λειτουργία της βιβλιοθήκης ως "ψυχής ιατρείο". Επίσης έχουμε τονίσει επανειλημμένα τη σημασία της λειτουργίας των βιβλιοθηκών στην ελληνική περιφέρεια. Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολεμαΐδας λοιπόν οργανώνει μία σειρά από τέτοια σεμινάρια για παιδιά. Πολύ ορθά στο δελτίο τύπου τους αναφέρονται "στο ασφαλές περιβάλλον της Βιβλιοθήκης". Είναι ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά μιας βιβλιοθήκης: το ασφαλές περιβάλλον. Ένα περιβάλλον που οι επισκέπτες θα αισθάνονται οικείο, όπου δεν τίθεται κανένα θέμα για το ποιός είναι ποιός, ένα περιβάλλον ελεύθερο και δημιουργικό.

Τα συναισθήματα πάνε βιβλιοθήκη. Με αυτό το όμορφο παιχνίδι των λέξεων η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολεμαΐδας εκφράζει ένα σύνολο υπηρεσιών που στεγάζει μια δημοτική βιβλιοθήκη. Γνώση, παιχνίδι, διάδραση, ελευθερία και ασφάλεια είναι τα χαρακτηριστικά με τα οποία οι βιβλιοθήκες προσφέρουν αυτές τις υπηρεσίες τους. Ευχόμαστε η Δημοτική Βιβλιοθήκη να γεμίσει παιδικά χαμόγελα και φωνές και να δημιουργήσει αναγνώστες στο βάθος του χρόνου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL