Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.6°C17.4°C
2 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
9.7°C13.8°C
2 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
11.0°C16.0°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.4°C17.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
11 °C
10.9°C12.9°C
0 BF 76%
Η σημασία του βιβλίου και των συγγραφέων για την ΕΕ, με αφορμή τα βραβεία Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η σημασία του βιβλίου και των συγγραφέων για την ΕΕ, με αφορμή τα βραβεία Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Τα θερμά του συγχαρητήρια στους νικητές του βραβείου Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξέφρασε ο επίτροπος για θέματα Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Νεολαίας και Αθλητισμού, Τίμπορ Ναβράτσιτς, δηλώνοντας την σημασία που έχει για την ΕΕ ο τομέας του βιβλίου.

«Αναγνωρίζουμε τη σημασία του τομέα του βιβλίου στην ΕΕ και βοηθούμε τους συγγραφείς, τους εκδότες, τους μεταφραστές και τους βιβλιοπώλες να προσεγγίσουν νέους αναγνώστες πέρα από τα σύνορα, προσφέροντάς τους περισσότερες επιλογές. Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους τους νικητές του φετινού βραβείου» δήλωσε ο επίτροπος, με αφορμή το βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Υπενθυμίζεται ότι φέτος, η Ελληνίδα Κάλλια Παπαδάκη, είναι μεταξύ των 12 καλύτερων νέων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων στην Ευρώπη, που επιλέχθηκαν να τους απονεμηθεί το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κάθε νικητής λαμβάνει χρηματικό έπαθλο 5.000 ευρώ, ενώ η τελετή για την απονομή των βραβείων θα γίνει στις Βρυξέλλες, στις 23 Μαΐου.

Περισσότερες πληροφορίες για το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως και για τους νικητές για το 2017 και τα βιβλία τους, μπορείτε να βρείτε εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL