Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.1°C21.5°C
3 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.4°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C17.1°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
17.7°C18.6°C
3 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C19.9°C
4 BF 45%
Διεθνής συνάντηση για τις βιβλιοθήκες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Διεθνής συνάντηση για τις βιβλιοθήκες

Στον επαναπροσδιορισμό του ρόλου των βιβλιοθηκών σε έναν κόσμο που αλλάζει και στη δυνατότητά τους να εμπνεύσουν στους πολίτες εναλλακτικούς τρόπους για την πρόοδο των κοινωνιών αναφέρθηκε η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου μιλώντας στην ημερίδα της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Ενώσεων Βιβλιοθηκών που πραγματοποιήθηκε στον "Φάρο" του Κέντρου Πολιτισμού ΙΣΝ.

"Ως νέες Κιβωτοί του Νώε, οι βιβλιοθήκες είναι θεματοφύλακες ιδεών που μεταδίδονται από το παρελθόν στο μέλλον. Μπορούν να διηγηθούν παλιές ιστορίες με καινούργιους τρόπους και να επεξεργαστούν καινούργια εργαλεία για την πρόσβαση στη γνώση, όπως μπορούν να καλλιεργήσουν την κριτική σκέψη. Είναι κρίσιμο να τις υποστηρίζουμε για να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες προκλήσεις του καιρού μας" επισήμανε μεταξύ άλλων η υπουργός στην ετήσια συνάντηση βιβλιοθηκών και βιβλιοθηκονόμων από σαράντα χώρες, που φιλοξένησε η Αθήνα έπειτα από πρόταση της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης, η οποία μαζί με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας και το Ινστιτούτο Γκαίτε ανέλαβαν τη διοργάνωση.

Προσκεκλημένοι από την πρόεδρο της IFLA Ντόνα Σίντερ ήταν επίσης ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου και ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος.

Με την ευκαιρία της ημερίδας η υπουργός επισκέφθηκε και τους "Δεσμώτες του Φαλήρου", όπως είναι γνωστή η ομαδική ταφή σιδηροδέσμιων που έφερε στο φως η ανασκαφή εντός του ΚΠΙΣΝ. Η σωστική ανασκαφή, που ξεκίνησε το 2012 και διενεργείται πλέον με την ευθύνη και τις πιστώσεις του ΥΠΠΟΑ με επικεφαλής την αρχαιολόγο Στέλλα Χρυσουλάκη, προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2017.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL