Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.1°C
4 BF 83%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.9°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
14.0°C14.8°C
1 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.5°C17.7°C
2 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.8°C12.4°C
2 BF 87%
Εγκαινιάστηκε η Βιβλιοθήκη της Καλών Τεχνών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εγκαινιάστηκε η Βιβλιοθήκη της Καλών Τεχνών

«Ύστερα από την εμβληματική Εθνική Βιβλιοθήκη στο Κέντρο Πολιτισμού του Φαλήρου, μια άλλη βιβλιοθήκη, μικρότερη σε μέγεθος, μα απαστράπτουσα σαν κοσμηματοθήκη πολιτισμού, γεννήθηκε εδώ, στον παραδοσιακό χώρο των Ελληνικών Υφαντηρίων Σικιαρίδη, και πάλι με την ευεργετική συνεισφορά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ανέφερε στον χαιρετισμό του, κατά τη διάρκεια των χθεσινών εγκαινίων της Βιβλιοθήκης της ΑΣΚΤ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Η βιβλιοθήκη εκτείνεται σε κτήριο 2.500 τ.μ., δημιουργία των αρχιτεκτόνων Σουζάνας και Δημήτρη Αντωνακάκη, και φιλοξενεί περίπου 64.000 βιβλία, 413 τίτλους περιοδικών, 600 χαρακτικά κ.ά.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε λόγο για "βίους και δρόμους παράλληλους" ανάμεσα στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και στη βιβλιοθήκη της, κάνοντας μια σύντομη αναδρομή στις απαρχές της ΑΣΚΤ.

Ο πρύτανης της σχολής, καθηγητής Παναγιώτης Χαραλάμπους και ο υπεύθυνος της βιβλιοθήκης, αναπληρωτής καθηγητής Παναγιώτης Πούλος απένειμαν στον κ. Παυλόπουλο τιμητική πλακέτα που επιμελήθηκε ο καθηγητής Γιάννης Γουρζής με τα τρία πρωτότυπα γραμματόσημα για τα 180 χρόνια της σχολής και απεικονίζουν τις απολλώνιες κεφαλές, εμβλήματα της σχολής, καθώς και ένα χαρακτικό του Γιάννη Μόραλη με την όψη του κτηρίου της ΑΣΚΤ.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από κονδύλια ΕΣΠΑ, ενώ οι μελέτες λειτουργίας των χώρων, η σχεδίαση των υποδομών και κατασκευών, καθώς και η μετεγκατάσταση της βιβλιοθήκης, πραγματοποιήθηκαν με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Την εκδήλωση των εγκαινίων χαιρέτησαν η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου και ο εκπρόσωπος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος Βασίλης Κασκαρέλης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL