Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.0°C20.9°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.9°C18.3°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
13.0°C16.0°C
4 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.1°C17.8°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.3°C16.9°C
3 BF 51%
Εθνική Βιβλιοθήκη / Εθνική Βιβλιοθήκη: Προσωρινά κλειστή λόγω μετακόμισης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εθνική Βιβλιοθήκη / Εθνική Βιβλιοθήκη: Προσωρινά κλειστή λόγω μετακόμισης

Προσωρινά κλειστές λόγω της μετακόμισης στο Φαληρικό Δέλτα παραμένουν υπηρεσίες της Εθνικής Βιβλιοθήκης, το Kεντρικό Aναγνωστήριο, το Aναγνωστήριο Xειρογράφων και η παραλαβή και εκτέλεση παραγγελιών αντιγράφων παντός είδους. Κανονικά συνεχίζουν να λειτουργούν το Κέντρο ISBN / ISMN / ISSN, το Τμήμα Εισαγωγής, το Λογιστήριο και η Γραμματεία.

Σύμφωνα με τον τρέχοντα προγραμματισμό, η διαδικασία παραλαβής του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος από το Ελληνικό Δημόσιο προβλέπεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Φεβρουαρίου. Αφού παραληφθούν οι νέες εγκαταστάσεις, η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος θα έχει στη διάθεσή της έξι μήνες για να ολοκληρώσει τη μετεγκατάστασή της και ακολούθως θα λειτουργήσει δοκιμαστικά δύο μήνες στο νέο της κτήριο. Με αυτά τα δεδομένα, τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων και η επανέναρξη της εξυπηρέτησης του κοινού προγραμματίζονται για το φθινόπωρο του 2017.

Το εμβληματικό κτήριο της οδού Πανεπιστημίου παραμένει στην κυριότητα της Εθνικής Βιβλιοθήκης και μακροπρόθεσμα, όταν ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης, θα στεγάσει μέρος των συλλογών της και θα επαναλειτουργήσει ως αναγνωστήριο, εκθεσιακός χώρος και πύλη ενημέρωσης για τις υπηρεσίες της Εθνικής Βιβλιοθήκης στο κέντρο της πόλης.

Στους χώρους του Βαλλιανείου, επί της οδού Πανεπιστημίου 32, καθαρίζονται, επεξεργάζονται και πακετάρονται 750.000 τεκμήρια ενώ το προσωπικό συνεχίζει να εργάζεται και να εκπαιδεύεται για την επόμενη μέρα της νέας Εθνικής Βιβλιοθήκης στις καινούργιες εγκαταστάσεις του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Κατά το διάστημα εκτέλεσης των εργασιών προετοιμασίας και πραγματοποίησης της μετεγκατάστασης, η ενημέρωση του κοινού γίνεται τηλεφωνικά στα 210 3382505 και 210 3382541, από Δευτέρα έως Παρασκευή ώρες 9 π.μ. - 5 μ.μ., καθώς και από την ιστοσελίδα μετάβασης με εφαρμογή Live Chat: transition.nlg.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL