Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
10.1°C14.6°C
2 BF 80%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.9°C13.8°C
3 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
2 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
12.1°C13.8°C
0 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.1°C10.9°C
3 BF 93%
Χριστούγεννα στην Εθνική Βιβλιοθήκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χριστούγεννα στην Εθνική Βιβλιοθήκη

Αγαπημένες ιστορίες του Γκριμ και του Άντερσεν, του Ντίκενς και του Όσκαρ Ουάιλντ, του Παπαδιαμάντη και του Τόλκιν, του Τριβιζά, του Κόντογλου, διαλέγουν να διαβάσουν στα “χριστουγεννιάτικα θυρανοίξια” της Εθνικής Βιβλιοθήκης, ανάλογα με τις επιθυμίες και κυρίως τις μνήμες τους, γνωστοί καλλιτέχνες αλλά και διανοούμενοι όλες αυτές τις γιορτινές ημέρες, από τις δέκα το πρωί έως και το βράδυ.

Ποιητές, συγγραφείς, ηθοποιοί, μουσικοί, εικονογράφοι, μεταφραστές, τραγουδιστές και παραμυθάδες, από τον Διονύση Σαββόπουλο έως την Ελευθερία Αρβανιτάκη και από την Κική Δημουλά έως τη Μαρία Ναυπλιώτου , την Όλια Λαζαρίδου, τη Μόνικα, τον Κωνσταντίνο Τζούμα και την Αγνή Στρουμπούλη, θα διαβάσουν κείμενα της επιλογής τους σε μια πρώτη γνωριμία με τους νέους χώρους της Εθνικής Βιβλιοθήκης στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Το σύνθημα είναι “Σ’ αυτό το σπίτι που ’ρθαμε οι ιστορίες ζωντανεύουν!”, και με αυτόν τον τρόπο η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος υποδέχεται με ελεύθερη είσοδο μεγάλους και μικρούς επισκέπτες, στο νέο της σπίτι. Ο κύκλος των αναγνώσεων, που συνεχίζονται μέχρι ανήμερα τα Χριστούγεννα, ξαναπιάνουν το νήμα στις 29 Δεκεμβρίου και φτάνουν μέχρι την Πρωτοχρονιά του 2017.

Αναλυτικά ολόκληρο το πρόγραμμα με τις συμμετοχές και τα αναγνώσματα μπορεί κάποιος να βρει στην ιστοσελίδα της Εθνικής Βιβλιοθήκης transition.nlg.gr.

Ο «Καρυοθραύστης» του Χόφμαν θα βρεθεί δίπλα στο «Ταξίδι των μάγων» του Τ.Σ. Έλιοτ, και η Σταχομαζώχτρα» θα συναντήσει το αφήγημα «Πώς γράφτηκε η Άγια Νύχτα».

Η Μαρίζα Κωχ και Αγγελική Τουμπανάκη, η Ευγενία Φακίνου, η Μαρία Καλλιμάνη και ο Κορνήλιος Σελαμσής, ο Αλέξης Σταμάτης και η Εύα Σιμάτου , η Στεφανία Γουλιώτη και ο Μανώλης Μαυροματάκης, αλλά και ο διευθυντής της Εθνικής Βιβλιοθήκης Σταύρος Ζουμπουλάκης θα δώσουν το “παρών” με το βιβλίο στο χέρι.

Στον ίδιο χώρο οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν το Δέντρο των Ευχών του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών, που αποτελείται από 100 πρωτότυπες ευχές που έφτιαξαν παιδιά σε βιβλιοθήκες και σχολεία σε όλη την Ελλάδα με τον συντονισμό πάντα της Εθνικής Βιβλιοθήκης. Πρόκειται για ευχές που τα παιδιά εμπνεύστηκαν αξιοποιώντας λέξεις από αποσπάσματα βιβλίων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL