Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.1°C18.0°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.8°C14.6°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
11.0°C15.5°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.9°C17.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
10 °C
9.9°C13.4°C
1 BF 76%
Απονεμήθηκαν τα Κρατικά Βραβεία Παιδικού Βιβλίου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Απονεμήθηκαν τα Κρατικά Βραβεία Παιδικού Βιβλίου

Ανακοινώθηκαν χθες τα Κρατικά Βραβεία Παιδικού Βιβλίου 2015, που αφορούν τις εκδόσεις του 2014, στα οποία κατέληξε η Επιτροπή Κρατικών Βραβείων Παιδικού Βιβλίου από τις βραχείες λίστες των υποψήφιων προς βράβευση έργων.

Σε ένα αφήγημα για τη διαφορετικότητα, «Το κουτί» του Κωνσταντίνου Πατσαρού (εκδόσεις Μεταίχμιο), απονεμήθηκε το Βραβείο Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου. “Ο ήρωας του βιβλίου, ο διαφορετικός, κινείται με εξαιρετική ευελιξία ανάμεσα στον ρεαλιστικό και τον ονειρικό, φανταστικό κόσμο, κοινός τόπος της αναγνωστικής ηλικίας στην οποία απευθύνεται το βιβλίο, και καταφέρνει να κατανοήσει το πρόβλημα που αποτελεί η διαφορετικότητά του για τους άλλους” αναφέρεται μεταξύ άλλων στο σκεπτικό της βράβευσης.

Το Βραβείο Εφηβικού - Νεανικού Λογοτεχνικού Βιβλίου δόθηκε στην Ελένη Κατσαμά για το έργο της «Γορίλλας στο φεγγάρι» (εκδόσεις Πατάκη), “έργο που δεν είναι ένα τυπικό αστυνομικό μυθιστόρημα και δεν εξαντλείται στην αναζήτηση των ‘ενόχων’ και στη λύση των μυστηρίων", όπως αναφέρεται στο σκεπτικό, όπου σημειώνεται πως το στοιχείο που το ξεχωρίζει είναι ο μαγικός ρεαλισμός, “που δεν συναντάται συχνά στα ελληνικά εφηβικά μυθιστορήματα”.

Το Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου απονεμήθηκε στην εικονογράφο Σοφία Τουλιάτου και στους συγγραφείς Άγγελο Αγγέλου και Έμη Σίνη για το έργο τους με τίτλο «Πώς να κάνετε έναν ελέφαντα να χορέψει» (εκδόσεις Παπαδόπουλος). "Βραβεύσαμε το βιβλίο για τη χάρη του, την ευρηματικότητα, την έκπληξη που δίνει ζωή σαν ένα καινούργιο μπουμπούκι” αναφέρει ο πρόεδρος της Επιτροπής Αλέξης Κυριτσόπουλος.

Το Βραβείο Βιβλίου Γνώσεων για Παιδιά δόθηκε στην Ελένη Ανδρεάδη για το έργο της με τίτλο «Γίνε πράκτορας του πλανήτη», εκδόσεις Μεταίχμιο. "Το βιβλίο έχει ως θέμα την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος, άρα δίνει όλες εκείνες τις πληροφορίες που στις μέρες μας αναδεικνύουν το οξύτατο περιβαλλοντικό πρόβλημα, αλλά συγχρόνως είναι εμφανέστατος ο στόχος του να ενθαρρύνει τα παιδιά - αναγνώστες στην ανάληψη πρωτοβουλιών για άμεση οικολογική δράση" αναφέρει στο σκεπτικό της η Επιτροπή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL