Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
14.8°C17.3°C
3 BF 84%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.9°C14.4°C
2 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C14.3°C
2 BF 88%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
18.0°C18.8°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.9°C
3 BF 100%
Μέλβιλ και Απντάικ στο "Εντευκτήριο"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μέλβιλ και Απντάικ στο "Εντευκτήριο"

Απόσπασμα από το πρώτο μυθιστόρημα το Χέρμαν Μέλβιλ, που θεωρείται πρόπλασμα του Μόμπι Ντικ, το “Μάρντι και ένα ταξίδι εκεί”, Τζον Απντάικ αλλά και την οφειλόμενη τιμή στον Δημήτρη Μαρωνίτη βρίσκει ο αναγνώστης στο καινούργιο τεύχος του "Εντευκτηρίου" που κυκλοφορεί.

Με τίτλο “Ο Μπαμπαλάντζα υπό το φως της Πανσελήνου”, δημοσιεύεται το κεφάλαιο από το "Μάρντι" του Μέλβιλ σε εισαγωγή και μετάφραση Γιάννη Παλαβού, αλλά και το “A&P” του Τζον Απντάικ, σε μετάφραση Λένας Ε. Κοψαχείλη.

“Ήταν εντυπωσιακή η αγάπη, ο σεβασμός και η αναγνώριση που απολάμβανε ο Μαρωνίτης από τους απλούς Θεσσαλονικιούς, σερβιτόρους εστιατορίων, θαμώνες μπαρ, ταμίες κινηματογράφων, εφημεριδοπώλες, διαβάτες που τον συναντούσαν στον δρόμο κι είχαν πάντα μια καλή κουβέντα να του πουν” γράφει για τον Δημήτρη Μαρωνίτη ο Γιώργος Κορδομενίδης.

Το δικό του ενδιαφέρον έχει το κείμενο “Η εμφάνιση του μυθιστορήματος των Τουρκοκυπρίων και η αντανάκλαση της κοινωνικής ταυτότητας” του Αχμέτ Γικίκ, ενώ μεταξύ άλλων δημοσιεύονται κείμενα όπως “Το σεντούκι που γύρευε το κλειδί του” του Παναγιώτη Κουσαθανά, του Κων/νου Τζαμιώτη “Δυο άτυχες ερωτικές ιστορίες με διεύθυνση”, καθώς και της Μαρίας Στασινοπούλου “Η πεζογραφία του Κώστα Λογαρά”.

Η Camera Obscura είναι αφιερωμένη στον Νάσο Αβδαρμάνη και τις “Ψηφίδες ημιτελούς μωσαϊκού”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL