Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
19.5°C21.8°C
3 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.0°C23.2°C
1 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
18.0°C19.9°C
1 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.9°C21.8°C
5 BF 36%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.4°C
0 BF 46%
Περί βιβλιοθηκών... και παραμυθιών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Περί βιβλιοθηκών... και παραμυθιών

...Ξεκινάμε σιγά - σιγά τα παραμύθια μας... στην όμορφη αυλή της Δημοτικής Πινακοθήκης του Δήμου Καλλιθέας. Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας ξεκίνησε την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου την αφήγηση των παραμυθιών. "Παραμύθια του ναι και του όχι", πολλά τα "ναι" και τα "όχι", τα "μη" και τα "δεν" της ζωής. Εύκολα και δύσκολα, δύσκολα και εύκολα. Πώς να μιλήσει κανείς γι' αυτά; Με παραμύθια, γιατί με παραμύθια όλα ακούγονται πιο γλυκά. Ιστορίες από την προφορική παράδοση και τη λογοτεχνία του κόσμου. Για παιδιά από 5 ετών. Στην αφήγηση η Εύη Γεροκώστα, μουσική και τραγούδι ο Παναγιώτης Τερζάκης.

Αφηγήσεις παραμυθιών για ενηλίκους διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Άνω Πόλης, με αφηγήτρια την εκπαιδευτικό Νανά Τσοσκούνογλου - Μισοπολινού η οποία συμμετέχει εθελοντικά. Το πρόγραμμα είναι δωρεάν.

Όλες οι αφηγήσεις θα πραγματοποιούνται στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Άνω Πόλης (Κρίσπου 7, τηλ. 2310 219329). Την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016, στις 7.00 μ.μ. σας περιμένουμε στη Βιβλιοθήκη Άνω Πόλης (Κρίσπου 7, τηλ. 2310219329) για την αφήγηση του παραμυθιού για ενήλικες «Η μοίρα της άτυχης Ρενάτας».

Βιβλιοθήκες και παραμύθια. Για μικρούς ή μεγάλους. Παραμύθια διδακτικά και ιστορίες που σε ταξιδεύουν. Οι ήρωες που κατοικούν στις σελίδες βγαίνουν με τις φωνές των αφηγητών και έρχονται συντροφιά μας, όμορφα φθινοπωρινά βράδια, σε κάποια βιβλιοθήκη της χώρας.

Ξεκουράζουν την ψυχή, χαλαρώνουν το μυαλό, αφήνουν τη σκέψη να πετάξει. Ήρωες παραμυθιών που μας πλησιάζουν να μας μιλήσουν. Κατοικία τους τα βιβλία, πολιτείες ολόκληρες οι βιβλιοθήκες. Μικρές ή μεγάλες, λίγη σημασία έχει. Πολιτείες που όταν περπατάμε στους δρόμους της συναντάμε κάθε λογής θαύματα. Δράκους και μαγεμένα δάση, μάγισσες και ξωτικά μας ακολουθούν στα βήματά μας σε αυτές τις παράξενες πολιτείες. Που χωρούν αμέτρητους κατοίκους σε λίγα τετραγωνικά μέτρα. Που κρύβουν άπειρους παράλληλους κόσμους σε μερικές σελίδες χαρτιού.

Οι λαϊκές βιβλιοθήκες είναι εκεί, στεγάζουν μαγικές πολιτείες, επισκέψιμες από όλους. Όλοι οι περίεργοι ταξιδιώτες μπορούν να βρουν συντροφιά σε μια βιβλιοθήκη. Να αφήσουν τη σκέψη τους ελεύθερη να βρεθεί σε τόπους και χρόνους άλλους. Και είναι ευεργετικό και πολύτιμο αυτό το δώρο. Οι άνθρωποι χρειάζονται τις πληροφορίες και τη γνώση, είναι απαραίτητα εργαλεία, ιδιαίτερα όπως προχωρά η σημερινή κοινωνία. Και γνωρίζουν ότι μπορούν να τις αντλήσουν και από τις βιβλιοθήκες. Όμως εξίσου απαραίτητα στη ζωή τους είναι και η φαντασία, το διάλειμμα, η χαλάρωση. Επίσης είναι κάτι που μπορούν να βρουν σε μία βιβλιοθήκη. Μικροί και μεγάλοι, άσχετα με τα θέματα που τους απασχολούν στην, πολλές φορές σκληρή, πραγματικότητα. Ανοίξτε την πόρτα της βιβλιοθήκης και ταξιδέψτε σε κόσμους μαγικούς. Αξίζει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL