Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Απονεμήθηκαν τα βραβεία βιβλίου Public

EUROKINISSI

Με μια εκτενή αναφορά σε βιβλιοπώλες και μικρά βιβλιοπωλεία σε γειτονιές, αλλά και νέους εκδότες που τολμούν, δόθηκαν απόψε στο θέατρο Παλλάς τα βραβεία βιβλίου Public 2016, με συμμετοχές 110.000 αναγνωστών και 235.000 ψήφων. “Το Φαράγγι” της Ιωάννας Καρυστιάνη...

Με μια εκτενή αναφορά σε βιβλιοπώλες και μικρά βιβλιοπωλεία σε γειτονιές, αλλά και νέους εκδότες που τολμούν, δόθηκαν απόψε στο θέατρο Παλλάς τα βραβεία βιβλίου Public 2016, με συμμετοχές 110.000 αναγνωστών και 235.000 ψήφων. "Το Φαράγγι" της Ιωάννας Καρυστιάνη ( εκδόσεις Καστανιώτη) τιμήθηκε με το βραβείο των πωλητών για το ελληνικό μυθιστόρημα, κάτι που η ίδια η συγγραφέας χαρακτήρισε "ξεχωριστή τιμή".
Το βραβείο μεταφρασμένου μυθιστορήματος απονεμήθηκε στην Αργυρώ Μαντόγλου, μεταφράστρια του βιβλίου "Ο Κάφκα στην ακτή", του Χαρούκι Μουρακάμι ( εκδόσεις Ψυχογιός), ένα βιβλίο που όπως είπε η ίδια "άλλαξε τον τρόπο που μεταφράζει αλλά και διαβάζει". Το "Γράμμα στον Κωστή" της Ξένιας Καλογεροπούλου ( εκδόσεις Πατάκη) τιμήθηκε με το βραβείο δοκιμίου, μελέτης, βιογραφίας και μαρτυρίας, ενώ ο Σταύρος Πετσόπουλος παρέλαβε το βραβείο "Εκδοτικό Αποτύπωμα" για τις εκδόσεις "Άγρα" , αφιερώνοντάς το στους νέους βιβλιοπώλες και εκδότες.

 
 
Δείτε όλα τα σχόλια