Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

"Τετράδια" για τον Γκράμσι

Κυκλοφόρησαν τα νέα "Τετράδια", με διπλό τεύχος-αφιέρωμα στον Αντόνιο Γκράμσι, την πάντα ζωντανή επιρροή της σκέψης του στις πολιτικές εξελίξεις.

Κυκλοφόρησαν τα νέα "Τετράδια", με διπλό τεύχος-αφιέρωμα στον Αντόνιο Γκράμσι, την πάντα ζωντανή επιρροή της σκέψης του στις πολιτικές εξελίξεις. Το αφιέρωμα περιλαμβάνει τα κείμενα: Αλέξης Τσίπρας, "Ο Γκράμσι μάς διδάσκει", Λαοκράτης Βάσσης, "Η ξεχωριστή θέση της γκραμσιανής σκέψης στη συνολική μαρξιστική θεωρία", Γιώργος Μανιάτης, "Η διαχρονική αξία του ηθικοπολιτικού προτάγματος του Αντόνιο Γκράμσι", Νίκος Γ. Ξυδάκης, "Προς μια νέα Γενική Διάνοια", Ρούντι Ρινάλντι, "Διανύουμε μια πρωτόγονη ιστορική φάση", Λουκάς Αξελός, "Η στήριξη στις δικές μας δυνάμεις ως θεμέλιος λίθος της εθνικής στρατηγικής του Ρήγα και όψιμες απόπειρες στρέβλωσής της", Μανόλης Αγγελίδης, "Αξίες και πολιτική ευθύνη", Ηλίας Ι. Νικολόπουλος "Κρίση, συσσώρευση και κοινωνική ανατροπή", Σπύρος Σακελλαρόπουλος "ΑΚΕΛ-ΚΚΕ στις δεκαετίες '40 - '50", Στάθης Ανδρέου, "Περί φαντασμάτων (και άλλων πλασμάτων της ιδεολογίας)".

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πίσω από το παραπέτασμα της γελοιότητας

Είναι το λιγότερο αστεία και γραφικά τα κυβερνητικά στελέχη, όταν βγαίνουν στα κανάλια να εξηγήσουν ότι το πακέτο των 37 δισ. η Ελλάδα το κέρδισε με το σπαθί του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τις εξαιρετικές διαπραγματευτικές του δυνατότητες και με τις λαμπρές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο