Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.2°C20.4°C
4 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
16 °C
13.6°C17.8°C
1 BF 82%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.0°C19.4°C
3 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
25 °C
22.2°C24.8°C
6 BF 38%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.9°C17.4°C
2 BF 100%
Με απεργία απαντούν στην αδιαφορία οι εργαζόμενοι του ΕΚΕΒΙ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Με απεργία απαντούν στην αδιαφορία οι εργαζόμενοι του ΕΚΕΒΙ

Με απεργία διαρκείας, που ξεκίνησε χθες, αμέσως μετά τη γενική συνέλευσή τους, απαντούν οι εργαζόμενοι του ΕΚΕΒΙ στις προχθεσινές τοποθετήσεις του υπουργού Πολιτισμού για τη "μεταφορά αρμοδιοτήτων" του Κέντρου στο Ίδρυμα Ελληνικού Πολιτισμού και την εξακολουθούμενη αδιαφορία απέναντι στον κρίσιμο αυτό φορέα, αλλά και απέναντί τους, καθώς παραμένουν "απλήρωτοι για πάνω από πέντε μήνες και χωρίς σχέση εργασίας για πάνω από επτά μήνες".

Όπως σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους, δεν προτίθενται να υποστηρίξουν "καμία ενέργεια ή δραστηριότητα που θα αφορούσε σε μεταφορά αρμοδιοτήτων από το ΕΚΕΒΙ στο ΕΙΠ ή οπουδήποτε αλλού, δεδομένου ότι κάτι τέτοιο θα παραβίαζε κάθε μορφή έλλογης τάξης: πολιτικής, νομικής, ηθικής, δεοντολογικής, διοικητικής ή υπηρεσιακής".

Μάλλον τώρα θα πρέπει να αρχίσει το υπουργείο να σκέφτεται σοβαρά τη μεταφορά ημερομηνίας διεξαγωγής και γενικά το μέλλον της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, καθώς η τεχνογνωσία των εργαζομένων του ΕΚΕΒΙ αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την πραγματοποίησή της.

* Τετράωρη στάση εργασίας 8 π.μ. έως 12 μ. πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι του ΥΠΠΟ, με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 9 π.μ., έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου συζητείται η προσφυγή των διαφόρων ομοσπονδιών κατά της διαθεσιμότητας και παράλληλα εκδικάζεται η προσφυγή που έχει καταθέσει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργατοτεχνιτών για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL