Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.7°C22.9°C
4 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.0°C21.2°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
17.0°C19.8°C
1 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.4°C
3 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
17.9°C19.9°C
5 BF 37%
Εργαζόμενοι ΕΚΕΒΙ / Εργαζόμενοι ΕΚΕΒΙ: Στηρίξτε την έσχατη προσπάθειά μας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εργαζόμενοι ΕΚΕΒΙ / Εργαζόμενοι ΕΚΕΒΙ: Στηρίξτε την έσχατη προσπάθειά μας

Δραματική έκκληση απευθύνουν οι εργαζόμενοι του ΕΚΕΒΙ προς τον χώρο του ελληνικού βιβλίου να "κατανοήσει τη θέση τους και να τους στηρίξει σε αυτή την έσχατη προσπάθειά τους". Ζητούν να "παραμείνει σε λειτουργία το ΕΚΕΒΙ, προφανώς με την αναγκαία αναβάθμιση, περιορισμό των προβλημάτων κ.ά." και "αν ψηφιστεί η μεταφορά των αρμοδιοτήτων του στο ΕΙΠ, θεωρούμε εκ των ων ουκ άνευ τη μετακίνηση των εργαζομένων που γνωρίζουν το αντικείμενο και τον χώρο και που μπορούν να εγγυηθούν την πλέον αξιόπιστη συνέχιση του έργου του ΕΚΕΒΙ στις νέες συνθήκες".

Όπως υπογραμμίζουν, "Εμείς οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, παρ' ότι: εγκαταλειμμένοι από το υπουργείο Πολιτισμού επί έναν και πλέον χρόνο και απλήρωτοι επί πέντε και πλέον μήνες, προσπαθήσαμε, στο μέτρο του δυνατού, με σεβασμό στη δουλειά μας και κατανοώντας τις γενικότερες συνθήκες, να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις του ΕΚΕΒΙ.

Δυστυχώς, μετά τις τελευταίες εξελίξεις δεν μπορούμε πλέον να εργαζόμαστε με τον ίδιο τρόπο.
Για τις ελάχιστες ημέρες που απομένουν μέχρι να συζητηθεί το σχέδιο νόμου στη Βουλή, πρέπει να διαθέσουμε τις δυνάμεις μας στην προσπάθεια να μην καταργηθεί το ΕΚΕΒΙ και να εξακολουθήσουν οι δράσεις του με την πρέπουσα αυτοτέλεια και την αναγκαία εξειδίκευση.
Από τον χώρο του ελληνικού βιβλίου, τον οποίο αισθανόμαστε ότι όλα αυτά τα χρόνια ως εργαζόμενοι υπηρετήσαμε με όση συνέπεια και επάρκεια μπορούσαμε να επιδείξουμε, ζητάμε να κατανοήσει τη θέση μας και να μας στηρίξει σε αυτήν την έσχατη προσπάθειά μας".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL