Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αναζητώντας τον δρόμο προς την αυτογνωσία

Το νέο βιβλίο του Ν. Σκορίνη

"Όπου κι αν πας να μη χαθείς", είναι ο τίτλος που επέλεξε ο Νίκος Σκορίνης για το τρίτο βιβλίο του, ένα μυθιστόρημα - ποταμό που μέσα από την περιπετειώδη ζωή του ατίθασου και οραματιστή ήρωά του, Ορέστη, ξεδιπλώνονται τα μεγάλα ερωτήματα και οι αγωνίες του ανθρώπου, οι ελπίδες και οι διαψεύσεις, η διαρκής μάχη του ανθρώπου προς την αυτογνωσία του, αλλά και η σχέση του με τη φύση και κυρίως πτυχές από τα μείζονα ζητήματα του προσφυγικού - μεταναστευτικού.

"Στη ζωή υπάρχουν πολλά γιατί και πολλοί τρόποι για να πορευτούμε, ό,τι κι αν συμβεί πάντα πρέπει να βρίσκουμε έναν καινούργιο δρόμο και να συνεχίζουμε" λέει συχνά ο Νίκος Σκορίνης, και αυτούς τους δρόμους αναζητάει στο καινούργιο βιβλίο του, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη, παρακολουθώντας τη διαδρομή του Ορέστη από το 1950 μέχρι τις μέρες μας, από τον Ταΰγετο στο Βανκούβερ, στην Αθήνα, στο Ανατολικό Βερολίνο, στην Κούβα, στη Βουδαπέστη, στη Μοζαμβίκη, στην πρωτεύουσα του Κονγκό Κινσάσα και τέλος στο Αιγαίο. Καταγράφοντας ένα ασίγαστο πάθος για ζωή και αγώνα, ο συγγραφέας δίνει επίσης ένα πανόραμα της χώρας, αλλά και του τρόπου που πορεύεται ο σύγχρονος άνθρωπος σε μια περίοδο που η βία δίνει έντονα το παρόν της στην παγκόσμια σκακιέρα. Συγκινητικό και ευαίσθητο, βαθιά πολιτικό, το βιβλίο του Νίκου Σκορίνη "Όπου κι αν πας να μη χαθείς", παρουσιάζεται την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου στο Ίδρυμα Κακογιάννης (7 μ.μ.). Θα μιλήσουν ο σκηνοθέτης Θέμης Μουμουλίδης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η ηθοποιός Ιωάννα Παππά, ο συγγραφέας Δημήτρης Παπαχρήστος και συντονίζει η δημοσιογράφος Έφη Μπαρµπάτση, ενώ μουσικά ντύνει την εκδήλωση ο Λεόντιος Τσόκας στο πιάνο.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Σκιτζήδες

Ακόμα κι ένας άνθρωπος που δεν σκαμπάζει από νομικά μπορεί να καταλάβει πόσο σκιτζήδικο είναι το πόρισμα που κατέθεσε χθες η Ν.Δ. στην Εξεταστική Επιτροπή για τον Παπαγγελόπουλο.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις