Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.6°C
1 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
14.1°C15.6°C
2 BF 90%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.1°C19.4°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
26 °C
25.8°C25.8°C
7 BF 41%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.5°C14.5°C
0 BF 100%
Eμπάργκο στον Μορισέι λόγω ακροδεξιών προτιμήσεων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Eμπάργκο στον Μορισέι λόγω ακροδεξιών προτιμήσεων

Κόκκινη κάρτα στον Μορισέι για την απόφασή του να στηρίξει την Ακροδεξιά δείχνει το παλαιότερο δισκοπωλείο του κόσμου, το "Spillers", και σταματάει πλέον να διαθέτει τα άλμπουμ του.

"Είμαι λυπημένη, αλλά τελικά δεν εκπλήσσομαι που το 'Spillers' δεν είναι σε θέση να διαθέσει τις κυκλοφορίες του Μορισέι πια. Θα ήθελα, μόνο, να το είχα κάνει νωρίτερα", δήλωσε η ιδιοκτήτρια του δισκοπωλείου Άσλι Τοντ, σύμφωνα με τον "Guardian", αποφασισμένη ως φαίνεται να μη λογαριάσει ούτε το οικονομικό κόστος αυτής της κίνησής της, αφού την Παρασκευή κυκλοφορεί το νέο άλμπουμ του διάσημου τραγουδιστή και τραγουδοποιού, με διασκευές τραγουδιών των Τζόνι Μίτσελ, Ρόι Όρμπισον και Μπομπ Ντίλαν και με συνεργασίες με τους Green Day, Grizzly Bear και Broken Social Scene.

Η θέα της κονκάρδας της ακροδεξιάς παράταξης στο πέτο του Μορισέι, τόσο σε συναυλίες του όσο και στην εμφάνισή του στο τηλεοπτικό σόου του Αμερικανού Τζίμι Φάλον, προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις και οδήγησε το "Spillers" να προχωρήσει στο αντιφασιστικό του εμπάργκο.

Ο πρώην αρχηγός των Smiths έχει εκφράσει από πέρσι τη στήριξή του στο ακροδεξιό κόμμα "For Britain", η αρχηγός του οποίου Αν Μαρί Γουότερς τον ευχαρίστησε δημόσια, αφού από τη στιγμή που φόρεσε την κονκάρδα του κόμματος η επισκεψιμότητα της σελίδας του εκτινάχθηκε στα ύψη.

Ωστόσο ο Μορισέι δεν είναι η πρώτη φορά που δείχνει τις προτιμήσεις του. Τα τελευταία χρόνια έχει εκφράσει αρκετές φορές την υποστήριξή του προς την Άκρα Δεξιά. Τάχθηκε υπέρ του Τόμι Ρόμπινσον, ιδρυτή της βρετανικής Ακροδεξιάς οργάνωσης "Σύνδεσμος Άμυνας της Αγγλίας" μετά την καταδίκη του για περιφρόνηση του δικαστηρίου, ενώ δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τον κινεζικό λαό ως «υποείδος».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL