Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C23.6°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C22.5°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
21.0°C24.8°C
4 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.5°C
3 BF 40%
Όλου του κόσμου οι μουσικές στον Κήπο του Μεγάρου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Όλου του κόσμου οι μουσικές στον Κήπο του Μεγάρου

Kλασικό ροκ εν ρολ, τζαζ σε όλες της τις εκδοχές, βραζιλιάνικη μποσανόβα, αμερικάνικα μπλουζ, πορτογαλικά φάδος, ελληνικά έντεχνα, παραδοσιακά και λαϊκά, γενικά όλου του κόσμου τις μουσικές προσφέρει ο Κήπος του Μεγάρου στους Αθηναίους φιλόμουσους το φετινό καλοκαίρι από τις 5 Ιουνίου έως τις 27 Ιουλίου.

Η αυλαία ανοίγει με μια βραδιά "Ποίησης και μουσικής", αφιερωμένη στη μνήμη του Βίκου Ναχμία, με την Όλια Λαζαρίδου και τη Μελίνα Τανάγρη, όπου θα ακουστούν στίχοι του Πέρση ποιητή Τζελαλεντίν Ρουμί και του Ράινερ Μαρία Ρίλκε σε μετάφραση του Ναχμία, καθώς και αγαπημένα τραγούδια του, ενώ στην κιθάρα συνοδεύει ο Δημήτρης Παπαλάμπρου (5/6). Στη συνέχεια, τη σκυτάλη παίρνουν ο Leon of Athens και η Irene Skylakaki (7/6), ενώ στις 13/6 ακούγονται στον Κήπο σιτάρ, κιθάρα, μπουζούκι από τη Nana Simopoulos και την μπάντα της, με ταξιδιάρικη... world jazzy διάθεση. Και φέτος χορωδιακά, ορχηστρικά σύνολα και σολίστ συναντώνται στη Γιορτή της Μουσικής (21/6), στην οποία συμμετέχουν η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, οι πιανίστες Χρήστος Μαράντος και Harald Ossberger, η χορωδία Polyphonica και οι Μottet με guests τους τραγουδιστές Ξένια Γαργάλη και Σταύρο Σαλαμπασόπουλο, ενώ προηγούνται απογευματινά εργαστήρια και συναυλίες για μικρούς και μεγάλους από τη Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό (5 μ.μ. - 8 μ.μ.).

Στη συνέχεια, η Ελένη Πέτα και ο Γιάννης Μαθές συναντώνται για πρώτη φορά (22/6), η Γλυκερία και η Μελίνα Ασλανίδου ερμηνεύουν τραγούδια - σταθμούς του ελληνικού ρεπερτορίου (27/6) και ο Ιούνιος κλείνει με το μεγάλο πάρτι για τα δέκα χρόνια των Gadjo Dilο (28/6), του συγκροτήματος που έφερε τη μουσική manouche στο ευρύ κοινό, οι οποίοι θα παρουσιάσουν μεταξύ άλλων και κομμάτια από το τρίτο τους album που αναμένεται να κυκλοφορήσει αυτό το καλοκαίρι.

Με την Angelika Dusk και τον Ίαν Στρατή ξεκινάει ο Ιούλιος (2/7), ενώ ακολουθούν η Μαρία Παπαγεωργίου με τη δική της προσωπική συλλογή αγαπημένων τραγουδιών (5/7) και η Ρίτα Αντωνοπούλου με τον Θοδωρή Οικονόμου στο πιάνο (9/7). Η αυλαία στον Κήπο θα πέσει με ένα rock 'n' roll πάρτι και τον Δώρο Δημοσθένους να θυμίζει επιτυχίες του θρυλικού Elvis Presley.

Οι συναυλίες αρχίζουν στις 9 μ.μ. Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ξεκινήσει από τα ταμεία του Μεγάρου Μουσικής στην τιμή των 10 ευρώ. Η τιμή των εισιτηρίων την ημέρα της συναυλίας αναπροσαρμόζεται στα 12 ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL