Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C22.3°C
4 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
15 °C
13.6°C16.1°C
3 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.8°C27.0°C
6 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
29 °C
27.1°C29.8°C
4 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
3 BF 84%
Ο Κιθ Φλιντ έβαλε τέλος στην ταραγμένη ζωή του
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Κιθ Φλιντ έβαλε τέλος στην ταραγμένη ζωή του

Νεκρός βρέθηκε στο σπίτι του στο Έσεξ το πρωί της Δευτέρας 4 Μαρτίου ο Κιθ Φλιντ, ιδρυτικό μέλος των Prodigy. Ο θάνατός του οφείλεται σε αυτοκτονία, δήλωσαν μέλη του συγκροτήματος που ανάρτησαν στο Twitter μήνυμα όπου μεταξύ άλλων σημείωσαν: "Συγκλονισμένοι και με ανείπωτη λύπη επιβεβαιώνουμε τον θάνατο του αδελφού μας και καλύτερου φίλου Κιθ Φλιντ, ενός πραγματικού σκαπανέα, πρωτοπόρου και θρύλου. Θα μας λείπει πάντα".

Στα τέλη της δεκαετίας του ’80 ο νεαρός Κιθ Τσαρλς Φλιντ συνάντησε σε ένα από τα παράνομα rave parties που είχαν αρχίσει να πραγματοποιούνται από άκρη σε άκρη της Βρετανίας έναν επίσης νεαρό DJ και παραγωγό ηλεκτρονικής χορευτικής μουσική, τον Λίαμ Χάουλετ. Αυτός του έδωσε μια κασέτα με μερικά κομμάτια του και ο Κιθ Φλιντ ενθουσιάστηκε τόσο όταν τα άκουσε ώστε όχι μόνο του είπε ότι έπρεπε να σχηματίσει ένα συγκρότημα για να αρχίσει να τα παρουσιάζει ζωντανά, αλλά και ότι ο ίδιος και ο φίλος του Λιρόι Θόρνχιλ θα συμμετείχαν σε αυτό το γκρουπ. Οι τρεις τους λοιπόν σχημάτισαν τους Prodigy με τον Χάουλετ να είναι εξολοκλήρου υπεύθυνος του μουσικού σκέλους, συνθέτης όλων των κομματιών τους, παραγωγός και κιμπορντίστας και τους Θόρνχιλ και Φλιντ να χορεύουν κατά τη διάρκεια των ζωντανών εμφανίσεών τους (ο δεύτερος έκανε επίσης και φωνητικά), ενώ σύντομα προστέθηκε και τέταρτο μέλος, ο ράπερ και τραγουδιστής Μαξίμ Ριάλιτι.

Το "πρόσωπο" του γκρουπ

Με αυτή την ιδρυτική σύνθεση οι Prodigy πολύ σύντομα έγιναν πολύ δημοφιλείς στα rave parties, από τα πρώτα ονόματα του rave κινήματος που υπέγραψαν δισκογραφικό συμβόλαιο και στη συνέχεια από τα διασημότερα και σημαντικότερα του dance και εντέλει της ευρύτερης electronica.

Στο διάστημα αυτό ο Κιθ Φλιντ άρχισε να κάνει όλο και περισσότερα φωνητικά (δεν μπορούσες να αποκαλέσεις τη φωνητική συνεισφορά του τραγούδι...), ενώ το χαρακτηριστικό χορευτικό στιλ του, το εφιαλτικό μακιγιάζ του και τα... ουρλιαχτά του σύντομα τον έκαναν το «πρόσωπο» του γκρουπ. Ήταν το αμίμητο φωνητικό στιλ του που σφράγισε τις κλασικές για το ιδίωμά τους επιτυχίες τους «No Good (Start The Dance)» και «Firestarter».

Την ίδια στιγμή όμως ο τρόπος ζωής του δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο αυτοκαταστροφικός. Έκανε αλόγιστη χρήση του συνθετικού ναρκωτικού Ecstasy που σημάδεψε τη rave κουλτούρα, ενώ το πάθος του για τις γρήγορες μοτοσικλέτες αρκετές φορές κόντεψε να τον οδηγήσει στον θάνατο.

Ο εγκέφαλος και ηγέτης των Prodigy (μέλος των οποίων ο Φλιντ, μαζί με τον Μαξίμ Ριάλιτι, είχε παραμείνει σε όλη την αδιάκοπη μέχρι σήμερα διαδρομή τους) Λίαμ Χάουλετ, που ήταν και ο καλύτερος φίλος του, είχε πει για αυτόν ότι «ο Κιθ λειτουργεί ως ο σκοτεινός εαυτός μου, κάνοντας όλα όσα θα ήθελα, αλλά ξέρω ότι δεν πρέπει να κάνω εγώ». Μια ταραγμένη ζωή με ιλιγγιώδη ταχύτητα, που τελείωσε με συντριβή εξίσου γρήγορα. Στις 17 Σεπτεμβρίου θα συμπλήρωνε μόλις τα πενήντα χρόνια του...

ΘΑΝΟΣ ΜΑΝΤΖΑΝΑΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL