Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.0°C25.2°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.8°C25.4°C
2 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C21.6°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
0 BF 33%
ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ

Σήμερα «Τα παιδιά είναι η ελπίδα για το μέλλον», δηλαδή η ΚΟΑ αρχικά συμπράττοντας με την College Symphony Orchestra υπό την διεύθυνση του Δημήτρη Παπαγιαννάκι σε έργα Χανς Τσίμερ, Βιβάλντι, Χέντελ, Σιμπέλιους και Τζένκινς και στη συνέχεια μόνη της υπό την διεύθυνση του νεότατου Ρωμανού Παπάζογλου στην Έβδομη Συμφωνία του Μπετόβεν, ενώ το πλούσιο πρόγραμμα θα ανοίξει η Χορωδία του Κολεγίου Αθηνών, σε γνωστά ξένα και ελληνικά τραγούδια και με τα έσοδα να διατίθενται για του σκοπούς του σωματείου Ελπίδα, στο θέατρο του Κολεγίου Αθηνών.

Μετά την πολύ μεγάλη απήχηση που είχαν συνεχίζονται και τα Σάββατα του Φεβρουαρίου οι εμφανίσεις του Διονύση Σαββόπουλου με «Τα τραγούδια των άλλων» στον χώρο του οποίου είναι οικοδεσπότης, στο «Άλσος».

Επίσης για όλα τα Σάββατα του Φεβρουαρίου η Ελευθερία Αρβαντιάκη και ο Γιάννης Κότσιρας επιστρέφουν στο «Ακτή Πειριαώς». Το ίδιο ισχύει και για τους Μιχάλη και Αλέξανδρο Τζουγανάκη που ενώνουν τις (κρητικές προφανώς!) φωνές και τα λαούτα τους στον δεύτερο χώρο -και επίσης φυσικά στον Πειραιά- του «Kremlino», το «Gallery Bar».

Το επιτυχημένο καλοκαιρινό αφιέρωμα στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής στα τραγούδια του μεγάλου Leonard Cohen από τρεις εξαίρετες -και πολύ διαφορετικές μεταξύ τους!- ερμηνεύτριες, τις Nalyssa Green, Sugahspank! και Lou is, επαναλαμβάνεται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Οι Seingin’ Cats με το τόσο κεφάτο -και μεταδοτικό!- «ελληνικό swing» τους στο Roof Stage του «Gazarte».

Η σοπράνο Μαριάννα Κουκουτσάκη με τη λιτή συνοδεία μόνο ενός βιρτουόζου του πιάνου στο «Galerie Δημιουργών» στην Κηφισιά.

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου Στο πλαίσιο του κύκλου Jazz Chronicles του ΚΠΙΣΝ δύο άριστοι μουσικοί της εγχώριας jazz σκηνής ο πιανίστας Νικόλας Αναδολής και ο ντράμερ Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης, στον Φάρο και φυσικά με ελεύθερη είσοδο.

Η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών υπό την διεύθυνση του καλλιτεχνικού διευθυντή της Βύρωνα Φιδετζή και με σολίστ στο βιολί τον εξάρχοντα της Γιαροσλάβ Τόκαρεβ σε έργα Κερουμπίνι, Σούμαν, Τσαϊκόφσκι και Λιστ στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου Τρεις νέοι ερμηνευτές των λαϊκών και παραδοσιακών τραγουδιών μας, οι Λάμπρος Βασιλείου, Στάθης Γκαντζούρας και Κώστας Τηγάνης, με τη συνοδεία τετραμελούς σχήματος -κιθάρα, μπουζούκι, βιολί και κρουστά- στο «1002 Νύχτες» (Καραϊσκάκη 10, Ψυρρή).

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου Οι εξαμελείς Alcedo Folk Band (κιθάρα, βιολί, μαντολίνο, φλάουτο, φαγκότο και τούμπα με μία κει έναν εξ αυτών να τραγουδούν) με προσκεκλημένες την Κατερίνα Πολέμη και το γυναικείο φωνητικό σύνολο Terra Voce στο «Half Note Jazz Club».

Οι τετραμελείς Rebetien (μπουζούκι, κιθάρα, βιολί/μπαγλαμάς και μια ερμηνεύτρια η οποία παίζει και ακορντεόν) στο «Γυάλινο Μουσικό Θέατρο».

Στο πλαίσιο του νέου κύκλου Απρόσμενοι επιβάτες - Απρόσμενα τραγούδια η Χριστίνα Μαραγκόζη στο «Το Τρένο Στο Ρουφ».

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου Αφιέρωμα στην μπαρόκ όπερα με αποσπάσματα έργων των Βιβάλντι και Μοντεβέρντι που θα ερμηνεύσουν η σοπράνο Εύη Δημητρέλου και η μέτζο Monica Minarelli με τη συνοδεία τριμελούς συνόλου αυθεντικών μπαρόκ οργάνων (τσέμπαλο, φλάουτο με ράμφος/βιολί και κοντίνουο/φαγκότο) στο Ίδρυμα Θεοχαράκη.

Η διεθνώς διακεκριμένη σοπράνο Αλεξάνδρα Γκραβας παρουσιάζει το νέο CD της με προσκεκλημένο τον Μίμη Πλέσσα στον πολυχώρο «Ιανός».

Ο πρωτοεμφανιζόμενος τραγουδοποιός και ερμηνευτής Στέλιος Τσουκιάς με προσκεκλημένη την Αγγελική Τουμπανάκη στο Club του «Σταυρός Του Νότου».

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου «Μουσική από και για τη Βρετανία», δηλαδή το πρωτότυπο έργο «Παιδική Σταυροφορία» που παραγγέλθηκε στον Δημήτρη Παπαδημητρίου με σολίστ την υψίφωνο Μυρσίνη Μαργαρίτη και τον βαρύτονο Χάρη Ανδριανό και η Τρίτη Συμφωνία, η επιλεγόμενη «Σκοτική», του Γερμανού Φελιξ Μέντελσον στη δεύτερη περίπτωση και το Κονσέρτο για βιόλα και ορχήστρα του Γουίλιαμ Γουόλτον με σολίστ την Τατιάνα Μαζουρένκο στην πρώτη, από την ΚΟΑ υπό την διεύθυνση του κορυφαίου μαέστρου Κρίστοφ Πόππεν στο Μέγαρο Μουσικής.

Μέχρι και τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου ο αειθαλής Κώστας Χατζής μαζί με τις Μαρία Αλεξίου και Αντωνία Χατζίδη και με τη συνοδεία τετραμελούς σχήματος (πιάνο, πνευστά, κοντραμπάσο και ντραμς) υπό την διεύθυνση του Γιώργου Παγιάτη στο «Half Note Jazz Club».

Και την επόμενη Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου, «Τα πιο ωραία ελληνικά» που επιμελείται η Λίνα Νικολακοπούλου, εκτός από τις Ρία Ελληνίδου και Νεκταρήλια Τσομπάνογλου και τον Θάνο Ματζίλη, θα ερμηνεύσει και ο Παντελής Θαλασσινός, προσκεκλημένος, στο «Άλσος».

Ο Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης με τη συνοδεία πενταμελούς σχήματος (λαούτο, ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα, μπάσο και ντραμς) στο Club του «Σταυρός Του Νότου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL