Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.8°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.7°C17.0°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C17.1°C
3 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.8°C17.5°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.9°C16.9°C
0 BF 62%
ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ

Σάββατο 5 Ιανουαρίου Παρατείνονται για όλα τα Σάββατα μέχρι και τις 2 Φεβρουαρίου οι εμφανίσεις του Κωστή Μαραβέγια μαζί με τη Θεανώ Σακαλίδου στο Άνοδος Live Stage.

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου Και κάθε πρώτη Πέμπτη του μήνα μέχρι και τον Μάιο ο πολύ καλός ερμηνευτής Θοδωρής Νικόλαου μαζί με την Άννα Μπαλάσκα και με τη συνοδεία ενός εξαίρετου τετραμελούς σχήματος (πνευστά, κλασική κιθάρα, κοντραμπάσο και ντραμς) και με διαφορετικό προσκεκλημένο κάθε φορά, ξεκινώντας με τον Παντελή Θαλασσινό, στο Σφίγγα.

Η βιρτουόζος της κιθάρας αλλά και του ινδικού έγχορδου σιτάρ και αναμφίβολα κορυφαία γυναικεία παρουσία στην jazz σκηνή της χώρας μας μα και διεθνώς καταξιωμένη Nana Simopoulos (Νανά Σιμοπούλου) με ένα γκρουπ που αποτελείται από τρεις ξένους και έναν Έλληνα μουσικό στο σαξόφωνο, keyboards, μπάσο και ντραμς φέρνει την world jazz της στο Half Note Jazz Club.

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου Μέχρι και τη Δεύτερα 14 Ιανουαρίου ο Βρετανός ερμηνευτής και σαξοφωνίστας και πρωτεργάτης της αναβίωσης του swing Ray Gelato με την μπάντα του, τους Enforcers που συναπαρτίζεται από τρεις πολύ καλούς μουσικούς στο πιάνο, το κοντραμπάσο και τα ντραμς στο Half Note Jazz Club.

Και το επόμενο, Σάββατο 12 Ιανουαρίου, ο Ross Daly και η επίσης δεξιοτέχνιδα της λύρας Κέλλυ Θωμά παρουσιάζουν τον νέο τους δίσκο «Lunar» με τον τόσο ιδιαίτερο ήχο τους στο θέατρο Ροές (Ιάκχου 16, Γκάζι).

«Κράτα στην αγκαλιά σου το παιδί» δηλαδή η αναβληθείσα τον Δεκέμβριο λόγω γενικής απεργίας αφιερωμένη στα παιδιά συναυλία της συνθέτιδας Πηγής Λυκούδη, η οποία μελοποίησε ποιήματα ή στίχους των Βρεττάκου, Ρίτσου, Σεφέρη, Σουρή, Γκάτσου, Λ. Παπαδόπουλου, Μ. Χατζιδάκι, Γ. Ιωαννίδη, Α. Θωμόμουλου, Γ. Θεοδωράκη, Μ. Ξυδούς, Θ. Σάλτα Ν. Κανέλλη - Ξ. Δικαίου, καθώς και ειδικά για την περίσταση, ένα ποίημα του Ναζίμ Χικμέτ που θα ερμηνεύσει η διεθνώς καταξιωμένη μέτζο Alexandra Gravas την οποία, όπως και τη Γεωργία Αγγέλου και τον Κώστα Χατζηκυριάκο - Σβώκο, θα συνοδεύσει τετραμελές σχήμα υπό την διεύθυνση της δημιουργού που θα παίξει πιάνο (συμπληρώνεται από κιθάρα, βιολοντσέλο και κρουστά) στην ιστορική αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός και με όλα τα έσοδα να ενισχύουν το κοινωνικό έργο των Lions.

Immigraniada Festival, δηλαδή «Τα τραγούδια της φωτιάς» από τους Deus Εx Machina, Σπύρο Γραμμένο, Άλλος Κόσμος, Ζωρζ Πιλαλί, Αρνάκια, Stress, Frank Panx & Αδερφοφάδες, Τσιριτσάντσουλες και άλλα ονόματα της underground αθηναϊκής rock κοινότητας σε μια συναυλία που όλα τα έσοδα της θα διατεθούν για τα ιατρικά έξοδα του Άλεξ, ενός πρόσφυγα και ακτιβιστή για τα δικαιώματα των προσφύγων, στο ιστορικό Κύτταρο.

Θ.Μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL