Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
9.2°C14.6°C
2 BF 84%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.7°C14.1°C
1 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.9°C
3 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.8°C14.1°C
3 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
6 °C
5.9°C9.5°C
2 BF 100%
ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ

Σήμερα Η σπουδαία Γαλλομαροκινή ερμηνεύτρια Hindi Zahra με την μπάντα της στο Fuzz Live Music Club.

Και κάθε Σάββατο και Κυριακή «Ζαμπέτας κατά Ξαρχάκο» με ερμηνεύτρια την Χάρις Αλεξίου, την οποία θα συνοδεύει επταμελές σχήμα (πιάνο, ακορντεόν, δύο κιθάρες, δύο μπουζούκια και κοντραμπάσο) υπό τη διεύθυνση του Σταύρου Ξαρχάκου στο Gazarte.

Και κάθε Σάββατο οι άκρως διασκεδαστικοί επί σκηνής Θεσσαλονικείς Polkar στο Plus του Σταυρού του Νότου.

Ο συνθέτης και σολίστ του πιάνου Χρίστος Θεοδώτου παρουσιάζει ένα απάνθισμα από το μέχρι τώρα έργο του με τις Βικτωρία Ταγκούλη, Έλενα Παπανικολάου και Πολυξένη Καράκογλου και τον Γιώργη Χριστοδούλου να ερμηνεύουν τα τραγούδια του με τη συνοδεία οκταμελούς συνόλου (κουαρτέτο εγχόρδων, κιθάρα, κοντραμπάσο, κρουστά υπό τη διεύθυνση του δημιουργού, ο οποίος φυσικά επίσης θα παίξει πιάνο) στο Μέγαρο Μουσικής.

Η μπάντα του αείμνηστου Παύλου Σιδηρόπουλου, οι Απροσάρμοστοι -οι τρεις δηλαδή από τους πέντε, οι οποίοι ευτυχώς εξακολουθούν να είναι ανάμεσά μας- τιμούν τη μνήμη του στην καθιερωμένη ετήσια συναυλία τους στο ιστορικό «Κύτταρο».

Οι Bate-coxa, ένα τρίο κιθάρας - μπάσου/φλάουτου - ντραμς, με προσκεκλημένη την εξειδικευμένη σε αυτά τα ιδιώματα ερμηνεύτρια Stadi Σταυριανέα με βραζιλιάνικη μουσική και άλλες εκδοχές του latin στο Galerie Δημιουργών της Κηφισιάς.

Η Ρουλά Λουκούμη με τη συνοδεία δύο μουσικών στο πιάνο και την κιθάρα στο «Ιδιόμελο» (Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κωνσταντίνου, Μαρούσι).

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου Κλασικές οινοποσίες με το κουαρτέτο εγχόρδων L' Anima με προσκεκλημένη τη φλαουτίστρια Μελίνα Μακρή να παίζει έργα ξένων και Ελλήνων συνθετών με δωρεάν προσφορά εκλεκτού οίνου στο «Εράτειο Ωδείο» (Πατρόκλου 25, Βριλήσσια).

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου Κάθε Δευτέρα και Παρασκευή η Άλκηστις Πρωτοψάλτη με τη συνοδεία πενταμελούς σχήματος (πιάνο, κιθάρα, τρομπόνι, μπάσο και ντραμς) και έχοντας για παρέα τον Γιάννη Μαθέ στο Gazarte.

Στο πλαίσιο του κύκλου Μουσικοί περίπατοι στο μουσείο το Quinteto εγχόρδων (δηλαδή το κλασικό κουαρτέτο εγχόρδων συν κοντραμπάσο) της ΚΟΑ παρουσιάζει τα «Ο θάνατος και η κόρη» του Σούμπερτ και Ντιβερτιμέντο του Μότσαρτ στο Πολεμικό Μουσείο και μάλιστα με ελεύθερη είσοδο.

Στο πλαίσιο της «ημέρας έκπληξης» του χώρου ο Γερμανός αλλά μόνιμα εγκατεστημένος στην Ελλάδα Christian Ronig εκφράζει την αγάπη του για τη λαϊκή μουσική της χώρας μας με τρομπέτα, μπάσο και ντραμς να συνοδεύουν τη φωνή και την κιθάρα του στο «Άλσος».


Ο Αυστραλός ρόκερ C.W. Stoneking, Τρίτη και Τετάρτη στο Tiki Bar

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου και την επομένη, Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου, ο ιδιοσυγκρασιακός Αυστραλός rocker C. W. Stoneking στο Tiki Bar.

Ο συνθέτης Άρης Βλάχος και η καλή ερμηνεύτρια Αναστασία Εδεν παρουσιάζουν τον τελευταίο πιθανότατα κύκλο τραγουδιών με τίτλο «Κάψτε το σπίτι», στον οποίο έγραψε στίχους ο αείμνηστος Μάνος Ελευθερίου, στο Faust.

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου και τις επόμενες δύο Τετάρτες, 19 και 26 Δεκεμβρίου, οι Takim σε ένα αφιέρωμα στη μουσική που δημιούργησαν οι Έλληνες μετανάστες στην Αμερική με τη σύμπραξη του δεξιοτέχνη του κλαρίνου Πετρο-Λούκα Χαλκιά και του εξαιρετικού εκτελεστή του μπουζουκιού Νίκου Τατασόπουλου στο Gazarte.

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου Η τραγουδοποιός κα ερμηνεύτρια Μιράντα Βερούλη παρουσιάζει το πρώτο album της «Onirico», το οποίο κινείται στον χώρο της Brazilian jazz, με τη συνοδεία ενός εκλεκτού κουαρτέτου (πιάνο, τρομπέτα, κοντραμπάσο και ντραμς) στο Half Note Jazz Club.

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου μέχρι και τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου ο κορυφαίος Βρετανός jazz σαξοφωνίστας Andy Sheppard με το κουαρτέτο του (που συναποτελείται από κιθάρα, κοντραμπάσο και ντραμς) στο Half Note Jazz Club.

Και τις δύο επόμενες Παρασκευές, 21 και 28 Δεκεμβρίου, αλλά και την ημέρα των Χριστουγέννων η Ρένα Μόρφη παρουσιάζει την περσόνα της ως Σούλη Ανατολή στο Club του Σταυρού ου Νότου.

Θ.Μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL