Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.6°C22.4°C
4 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C19.3°C
3 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.5°C18.0°C
5 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.1°C
6 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.7°C20.9°C
4 BF 35%
ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ

Σάββατο 17 Νοεμβρίου Σε μια ειδικά προετοιμασμένη για τη σημερινή επέτειο του Πολυτεχνείου εμφάνιση ο Παντελής Κυραμαργιός με τη συνοδεία τριμελούς σχήματος -κιθάρα, μπουζούκι και πιάνο- παρουσιάζει τα Κόκκινα Τραγούδια, δηλαδή διασκευές με συναίσθημα και άποψη εμβληματικών πολιτικών τραγουδιών, στο Μουσικό Κουτί (Δεκελέων 32, Γκάζι).

Το hip-hop συγκρότημα Soul Destiny σε μια απροσδόκητη συνάντηση με τις ερμηνεύτριες Πένυ Ξενάκη, Αθηνά Χιώτη και Πέλη Σταύρου με τη συνοδεία του βιρτουόζου πιανίστα Χρίστου Θεοδώρου και άλλων τριών μουσικών στην κιθάρα, την τρομπέτα και το βιολί και προσκεκλημένο τον DJ Ponte στο Galerie Δημιουργών της Κηφισιάς.

Οι Swingin’ Cats με προσκεκλημένη την Εύα Τσάχρα στο Roof Stage του Gazarte.

Κυριακή 18 Νοεμβρίου Η Εθνική Ορχήστρα της Ρωσίας υπό την διεύθυνση του Μιχαήλ Πλετνιόφ και με σολίστ στο πιάνο τον Νικολάι Λουγκάνσκι σε έργα των Ρώσων Ραχμάνινοφ, Προκόφιεφ και Γκλαζούνοφ και του Γάλλου Σεν - Σανς στο Μέγαρο Μουσικής

Ο Σταύρος Παπασταύρου συνοδεύοντας την ερμηνεία του με την κιθάρα του και μαζί με την ερμηνεύτρια Φανή Στρατίκη και τον σολίστ του πιάνου και συνθέτη Χρίστο Θεοδώρου στο αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» του Δήμου Παπάγου και μάλιστα με ελεύθερη είσοδο.

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου Και κάθε Δεύτερα ο Σωκράτης Μάλαμας επιστρέφει με ένα πρόγραμμα, με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Ρε Σωκράτη, τι λες τώρα:» στην αθηναϊκή «έδρα» του, ο Σταυρός του Νότου.

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου Η Γιάννα Βασιλείου με την εξαμελή μπάντα της (κιθάρα, πιάνο, τρομπέτα, βιόλα, κοντραμπάσο και ντραμς) στο Faust.

Παρουσίαση του νέου CD του Γιώργου Καγιαλίκου σε στίχους Δημήτρη Λέντζου «Μισοφέγγαρο Κυδώνι» σε ερμηνεία των Ιφιγένειας Κορολόγου και Γιώργου Φλωράκη με τη συνοδεία επταμελούς σχήματος (βιολί, πνευστά, μαντολίνο, μπάσο, ντραμς, φυσαρμόνικα και τον συνθέτη στο πιάνο και τη διεύθυνση) στο Σφίγγα και μάλιστα με ελεύθερη είσοδο.

Το σεπτέτο Diminuita (τενόρο, άλτο, βαρύτονο σαξόφωνο, τρομπέτα, δύο κιθάρες και κοντραμπάσο) με το ιδιοσυγκρασιακό swing τους και προσκεκλημένη την ερμηνεύτρια Μαρία Αυλητή στο Half Note Jazz Club.

Ο νέος τραγουδοποιός κει ερμηνευτής Λευτέρης Λαγγούσης με τη συνοδεία δύο μουσικών στην κιθάρα και το πιάνο / keyboards στο Μουσικό Κουτί.

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου Ξεκίνημα για το ανανεωμένο «Άλσος» του Πεδίου του Άρεως που ως γνωστόν θα λειτουργεί από νωρίς το πρωί και όλη την εβδομάδα με το βραδινό πρόγραμμά του να έχει επιμεληθεί συνολικά ο «οικοδεσπότης» Διονύσης Σαββόπουλος. Την Πέμπτη ο Δ. Σαββόπουλος επιλέγει τους «καινούργιους του μήνα» που για τον Νοέμβριο είναι η Βιολέτα Μακρή, Κατερίνα Πολέμη και Κατερίνα Ντούσκα.

Η φλαουτίστρια Θεοδώρα Ιορδανίδου και ο πιανίστας Σωτήρης Λουίζος σε ένα απάνθισμα της γαλλικής λόγιας μουσικής του 20ού αιώνα με έργα Πουλένκ, Ραβέλ, Ντουριλέ, Ντεμπισί, Μαλρό και Ταφανέλ στο Ίδρυμα Θεοχαράκη.

Και τις τρεις επόμενες Πέμπτες, μέχρι και τις 14 Δεκεμβρίου, η Ηρώ Σαϊα σε μια ιδιαίτερη μουσικοθεατρική παράσταση με τη λιτή συνοδεία δύο μόνο μουσικών στο πιάνο και την κιθάρα στο θέατρο Γκλόρια Μικρό.

Και την επόμενη Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου, ο Monsieur Minimal μαζί με τον Δάκη και μόνιμη προσκεκλημένη την Ανδριάνα Μπάμπαλη στο Tiki Bar.

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου Στο πλαίσιο του κύκλου «Τα χρόνια της ωριμότητας» η ΚΟΑ υπό την διεύθυνση του Στέφανου Τσιαλή και με σολίστ τον Αρσένη Σελαλμαζίδη στο βιολί και τον Αστέριο Πούφτη στο βιολοντσέλο παρουσιάζει το Διπλό Κοντσέρτο για βιολί, βιολοντσέλο και ορχήστρα του Γιοχάνες Μπραμς και τη Συμφωνία Νο 5 του Αντονίν Ντβόρζακ στο Μέγαρο Μουσικής.

Μέχρι και τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου ο Γιώργης Χριστοδούλου με τη συνοδεία ενός εξαίρετου τρίο (πιάνο / ακορντεόν, κοντραμπάσο και ντραμς) και με προσκεκλημένους αντίστοιχα κάθε ημέρα τους Βίκυ Καρατζόγλου, Μάρω Μαρκέλλου και Πέννυ Μπαλτατζή. Φοίβο Δεληβοριά και τέλος τον ηθοποιό και ερμηνευτή Θανάση Αλευρά στο Half Note Jazz Club.

«Τα πιο ωραία λαϊκά» σε επιμέλεια της Λίνας Νικολακοπούλου με τις Βιολέτα Μακρή και Ρία Ελληνίδου και τον Θάνο Ματζίλη κάθε Παρασκευή στο Άλσος.

Και την επόμενη Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου, ο Θοδωρής Κοτονιάς στο Plus του Σταυρός του Νότου.

Ο Leon Of Athens με support την Anna Vs June (Άννα Παπαϊωάννου) στο Six D.O.G.S.

Θ.Μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL