Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.9°C20.9°C
2 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.9°C19.5°C
2 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
15.5°C19.3°C
1 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.9°C19.6°C
2 BF 51%
"Να ζωντανέψει ξανά το ευρύτερο κέντρο της Αθήνας"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Να ζωντανέψει ξανά το ευρύτερο κέντρο της Αθήνας"

Την ιδέα του για το «Άλσος» του Πεδίου του Άρεως παρουσίασε χθες το μεσημέρι στη συνέντευξη Τύπου ο Διονύσης Σαββόπουλος, συνοψίζοντάς τη στη φράση: «Μια δοκιμασμένη ιδέα διασκέδασης, η ιστορική μπουάτ, αλλά προσαρμοσμένη στα εντελώς διαφορετικά δεδομένα της εποχής μας»

«Μια δοκιμασμένη ιδέα διασκέδασης, η ιστορική μπουάτ, αλλά προσαρμοσμένη στα εντελώς διαφορετικά δεδομένα της εποχής μας», συνόψισε ο Διονύσης Σαββόπουλος, στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χθες το μεσημέρι, αυτό που έχει στο μυαλό του για έναν από τους παλαιότερους χώρους διασκέδασης της Αθήνας, το «Άλσος» του Πεδίου του Άρεως. Ένας ιστορικός χώρος, έμπνευσης του θρυλικού κομφερανσιέ Γιώργου Οικονομίδη, ο οποίος υπήρξε επί πολλά χρόνια ιδιοκτήτης του, και εντός του μεγαλύτερου πνεύμονα πρασίνου της πόλης στον άξονα της Πατησίων (η είσοδός του είναι από τον οδό Ευελπίδων), το «Άλσος» φιλοξένησε ποικίλα προγράμματα πολλών σημαντικών ονομάτων της μουσικής μα και του θεάτρου, μεταξύ των οποίων ο Χάρρυ Κλυν, αλλά παρέμενε κλειστό επί πολλά χρόνια. Ο επιχειρηματίας του χώρου της διασκέδασης Ηλίας Μαροσούλης όμως υιοθέτησε με ενθουσιασμό την ιδέα του Διονύση Σαββόπουλου και απότην Πέμπτη 22 Νοεμβρίου το «Άλσος» θα λειτουργήσει και πάλι.

Όπως είπε ο Διονύσης Σαββόπουλος, δύο θα είναι οι καινοτομίες του ολοφάνερα ανανεωμένου και αισθητικά, σε ένα βαθμό και αρχιτεκτονικά, «Άλσους» σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους χώρους διασκέδασης της Αθήνας και αμφότερες έχουν να κάνουν με το ωράριο λειτουργίας του. Αφενός δηλαδή δεν θα λειτουργεί μόνο δύο ημέρες ή και μία ως είθισται τα τελευταία χρόνια αλλά ολόκληρη την εβδομάδα, αφετέρου θα ανοίγει από το πρωί, ως σύγχρονη εκδοχή του παραδοσιακού καφενείου, αρχικά μόνο με καφέ και όσο θα περνάει η ώρα με τσίπουρο και μεζέδες.

Ένας σημερινός συνδυασμός μπουάτ και του πάλαι πότε αναψυκτηρίου λοιπόν, με κάθε ημέρα να έχει διαφορετικό πρόγραμμα. Τη Δευτέρα θα παρουσιάζεται ένα νέο όνομα - έκπληξη από τον χώρο της μουσικής. Η Τρίτη θα είναι αφιερωμένη στη stand up comedy, η Τετάρτη στο θέατρο με την επιμέλεια της σκηνοθέτιδας Νατάσας Τριανταφύλλη και την Πέμπτη ο Δ. Σαββόπουλος θα επιλέγει και θα παρουσιάζει τους «καινούργιους του μήνα». Την Παρασκευή η Λίνα Νικολακοπούλου θα επιμελείται το πρόγραμμα «Τα πιο ωραία λαϊκά» γιατί, καθώς είπε η σπουδαία στιχουργός, «το λαϊκό τραγούδι μας είναι μια ανεξάντλητη δεξαμενή». Εκτός των νέων ερμηνευτών/ιών που θα επιλέγει η Λ. Νικολακοπούλου, θα υπάρχει ως guest star και «μια από τις μεγάλες φωνές του παρελθόντος που μπορούν ακόμα να τραγουδήσουν», η πρώτη τέτοια μάλιστα επρόκειτο να είναι η Μαίρη Λίντα αλλά ένα ατύχημα την εμπόδισε και θα αντικατασταθεί.

Τα Σαββατοκύριακα ο οικοδεσπότης Δ. Σάββόπουλος θα παρουσιάζει με τη συνοδεία επταμελούς σχήματος εκλεκτών σολίστ «Τα τραγούδια των άλλων». Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που εστιάζει σε τραγούδια άλλων που αγαπά σε συνδυασμό με ελάχιστα δικά του και το οποίο παρουσίασε για πρώτη φορά στις εμφανίσεις του στην «Ταράτσα» του Φοίβου Δεληβοριά το καλοκαίρι. Όπως είπε ο τραγουδοποιός, τρεις είναι οι λόγοι που τον έκαναν να συλλάβει την ιδέα και να αναλάβει την πρωτοβουλία για την επαναλειτουργία του «Άλσους», «το να καθαρίσει επιτέλους το Πεδίο του Άρεως από τους εμπόρους ναρκωτικών, το να υπάρχει ένας χώρος για τους κατοίκους της περιοχής που να λειτουργεί όλη την ημέρα και να απευθύνεται σε όλη την οικογένεια, ακόμα περισσότερο μάλιστα το καλοκαίρι, οπότε θα λειτουργεί στον πολύ μεγαλύτερο εξωτερικό χώρο του 'Άλσους', και το να γίνει η απαρχή για να αποκτήσει και πάλι ζωή το ευρύτερο κέντρο της Αθήνας».

ΘΑΝΟΣ ΜΑΝΤΖΑΝΑΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL