Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ

Σήμερα Το κουαρτέτο του σπουδαίου jazz σαξοφωνίστα Γιάννη Κασέτα (που συναπαρτίζεται από κιθάρα, μπάσο και ντραμς) υποδέχεται τον Αμερικανό και επίσης βιρτουόζο του σαξοφώνου Craig Handy στο Afrikana (Ιεροφαντών 13, Γκάζι).

Και το επόμενο Σάββατο, 13 Οκτωβρίου, οι Encardia, ο δεξιοτέχνης του ούτι και ερμηνευτής Haig Yazdjian, ο βιρτουόζος jazz (και όχι μόνο...) μπασίστας Γιώτης Κιουρτσόγλου και ο σολίστ των κρουστών Βαγγέλης Καρίπης σε μια ασυνήθιστη αλλά και ενδιαφέρουσα συνύπαρξη στο ιστορικό Κύτταρο.

Η Λυδία Σέρβου με προσκεκλημένο τον Γιάννη Παλαμίδα στη Σφίγγα.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Μικρό Παρίσι, η δεξιοτέχνιδα του ακορντεόν και συνθέτιδα Ζωή Τηγανούρια με τη συνοδεία τετραμελούς συνόλου (κιθάρα, φλάουτο, μπάσο και ντραμς) και με τους Πελαγία, Στάθη Γκαντζούρα, Άννα Κατσούλη και Μάνια Βλαχογιάννη στην ερμηνεία στον Ακροβάτη (Ψαρρών 26 και Μαιζώνος, Μεταξουργείο).

Το Trio Cubares - τρεις ερμηνεύτριες, οι δύο εκ των οποίων είναι και πιανίστριες - στην Galerie Δημιουργών (Χελιδονούς 28, Κηφισιά).

Κυριακή 7 Οκτωβρίου Ο Νεοζηλανδός Jonathan Bree με την ατμοσφαιρική ποπ του και την ημέτερη Etten (Ελένη Τζαβάρα) να ανοίγει τη βραδιά στο Tiki Bar (Φαλήρου 15, Μακρυγιάννη).

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου Η Ιταλίδα βιρτουόζος του βιολιού Francesca Dego σε ένα ρεσιτάλ με έργα Παγκανίνι, Ιζάι και Σνίτκε στο Μέγαρο Μουσικής.

Η θαυμάσια Αμερικανίδα soul ερμηνεύτρια Kovacs στο πλαίσιο των Church Sessions που πραγματοποιούνται στον αγγλικανικό ναό του Αγίου Παύλου.

Στο πλαίσιο του εορτασμού των σαράντα χρόνων προσφοράς της Φιλανθρωπικής Οργάνωσης της Καθολικής Εκκλησίας Κάριτας Αθήνας, η χορωδία της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση της Αθανασίας Κυριακίδου και με τη συνοδεία στο πιάνο του Θάνου Μαργέτη στον ιστορικό Φιλολογικό Σύλλογο "Παρνασσός".

Παρουσίαση του νέου CD του Μιχάλη Ανδρουλιδάκη «Παράξενο τσίρκο» σε στίχους Δημήτρη Λέντζου, που τους ερμηνεύουν οι Ρίτα Αντωνοπούλου, Γιάννης Κότσιρας, Σοφία Παπάζογλου, Μίλτος Πασχαλίδης και Απόστολος Ρίζος, με τη συνοδεία εξαίρετου εξαμελούς σχήματος στη Σφίγγα.

Η Ζωή Τηγανούρια, στο πλαίσιο των εγκαινίων της έκθεσης της UNESCO «Η Μεσόγειος μέσα από την τέχνη», στην αίθουσα Τερψιχόρη της Λέσχης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Τρίτη 9 Οκτωβρίου Και την επομένη, Τετάρτη 10 Οκτωβρίου, η παράσταση «Το σπήλαιο» (βασισμένη στον εμβληματικό διάλογο του Πλάτωνα «Πολιτεία»), σε λιμπρέτο και σκηνοθεσία Έλλης Παπακωνσταντίνου και μουσική Τηλέμαχου Μούσα, με τέσσερις περφόρμερ - ερμηνευτές, ανάμεσά τους το μέλος των κορυφαίων Tuxedomoon Blaine Reininger, μια πιανίστρια και μια σολίστ του σαντουριού, στο Μέγαρο Μουσικής.

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου Και την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου η Γιάννα Βασιλείου με την εξαμελή μπάντα της (τρομπέτα, βιόλα, κιθάρα, πιάνο, κοντραμπάσο και ντραμς) στο Faust.

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου Το συμφωνικό έργο του Μίκη Θεοδωράκη «Αποκάλυψη» και το εμβληματικό «Άξιον εστί» με την Καμεράτα - Ορχήστρα Φίλων Της Μουσικής υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου, με το Βασίλη Παπακωνσταντίνου στην ερμηνεία, τον Δημήτρη Πλατανιά ως ψάλτη, τον ηθοποιό Νίκο Καραθάνο ως αφηγητή και τη σύμπραξη της χορωδίας του Δήμου Αθηναίων υπό τη διεύθυνση του Σταύρου Μπερή στο Μέγαρο Μουσικής.

Ένα από τα σημαντικότερα συγκροτήματα της πειραματικής electronica της δεκαετίας του ’80, οι Γάλλοι Trisomie 21, που τους αποτελούν οι δίδυμοι αδελφοί Hervé και Philippe Lomprez, με support τους Βρετανούς Qual, τους ομοεθνείς τους Waiting For Words και τους ημετέρους Data Fragments στο Temple (Ιάκχου 17, Γκάζι).

Και κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή μεσημέρι ο συνθέτης και δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Χρήστος Νικολόπουλος, η Πίτσα Παπαδοπούλου και ο Στέλιος Διονυσίου με τη συμμετοχή της νεότερης Ασπασίας Στρατηγού, στο «κλασικό» στο είδος του Περιβόλι του Ουρανού στην Πλάκα.

Το Nexus Trio (βιολί, πιάνο και κλαρινέτο) σε έργα της Ρωσίδας Γκαλίνα Ουστβόλσκαγια. Χατσατουριάν, Άιβς, Μπέριο και Στραβίνσκι στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL