Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
Σμύρνη - Νέα Σμύρνη: Γιώργος Ντάλαρας στο Ηρώδειο σε μια γέφυρα πολιτισμού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σμύρνη - Νέα Σμύρνη: Γιώργος Ντάλαρας στο Ηρώδειο σε μια γέφυρα πολιτισμού

Τιμώντας και ταυτόχρονα υπενθυμίζοντας τις καταβολές των κατοίκων του ο δήμος Νέας Σμύρνης, της συνοικίας της Αθήνας που δημιουργήθηκε από πρόσφυγες από την Σμύρνη μετά την Μικρασιατική καταστροφή, διοργανώνει διαμέσου του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού του μια μεγάλη συναυλία το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

Πρόκειται συγκεκριμένα για την επανάληψη της συναυλίας που είχε δώσει ο Γιώργος Νταλάρας στη Σμύρνη με την συνοδεία της Συμφωνικής Ορχήστρας Σμύρνης υπό την διεύθυνση του διαπρεπούς μαέστρου Hakan Sensoy.

Με την ορχήστρα θα συμπράξουν πέντε εκλεκτοί Έλληνες σολίστ (πιάνο, δύο μπουζούκια, σαντούρι και πνευστά) και τακτικοί συνεργάτες του Γιώργου Νταλάρα, τις ενορχηστρώσεις υπογράφει ο επίσης τακτικότατος συνεργάτης του Κώστας Γανωσέλης και θα συμμετάσχει η καλή ερμηνεύτρια Ασπασία Στρατηγού.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών αλλά και από τον ευρύτερο χώρο της Μεσογείου, κάποια παραδοσιακά και εύλογα ένα αφιέρωμα στον δίσκο του 1872 «Μικρά Ασία» του Απόστολου Καλδάρα σε στίχους Πυθαγόρα και ερμηνεία βεβαίως του Γιώργου Νταλάρα και της Χάρις Αλεξίου.

Θάνος Μαντζάνας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL