Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Σμύρνη - Νέα Σμύρνη: Γιώργος Ντάλαρας στο Ηρώδειο σε μια γέφυρα πολιτισμού

Τιμώντας και ταυτόχρονα υπενθυμίζοντας τις καταβολές των κατοίκων του ο δήμος Νέας Σμύρνης, της συνοικίας της Αθήνας που δημιουργήθηκε από πρόσφυγες από την Σμύρνη μετά την Μικρασιατική καταστροφή, διοργανώνει διαμέσου του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού του μια μεγάλη συναυλία το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

Πρόκειται συγκεκριμένα για την επανάληψη της συναυλίας που είχε δώσει ο Γιώργος Νταλάρας στη Σμύρνη με την συνοδεία της Συμφωνικής Ορχήστρας Σμύρνης υπό την διεύθυνση του διαπρεπούς μαέστρου Hakan Sensoy.

Με την ορχήστρα θα συμπράξουν πέντε εκλεκτοί Έλληνες σολίστ (πιάνο, δύο μπουζούκια, σαντούρι και πνευστά) και τακτικοί συνεργάτες του Γιώργου Νταλάρα, τις ενορχηστρώσεις υπογράφει ο επίσης τακτικότατος συνεργάτης του Κώστας Γανωσέλης και θα συμμετάσχει η καλή ερμηνεύτρια Ασπασία Στρατηγού.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών αλλά και από τον ευρύτερο χώρο της Μεσογείου, κάποια παραδοσιακά και εύλογα ένα αφιέρωμα στον δίσκο του 1872 «Μικρά Ασία» του Απόστολου Καλδάρα σε στίχους Πυθαγόρα και ερμηνεία βεβαίως του Γιώργου Νταλάρα και της Χάρις Αλεξίου.

Θάνος Μαντζάνας

 

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Ξέρουν ήδη ότι χάνουν

  Εχθές η εκπρόσωπος της Ν.Δ. Μαρία Ζαχαράκη έστειλε στο ΕΣΡ επιστολή, με την οποία επιχειρεί να μπλοκάρει τη μετάδοση της ομιλίας του Αλ. Τσίπρα την Παρασκευή το βράδυ. Το τυπικό ζήτημα είναι ότι ο...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο