Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.2°C25.8°C
2 BF 33%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.4°C26.8°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.0°C24.8°C
2 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.0°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
2 BF 33%
ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΦΟΡΟΣ ΤΙΜΗΣ ΣΤΗΝ ΑΡΛΕΤΑ ΑΠΟΨΕ ΣΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ / Ακόμα κι αν έφυγε...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΦΟΡΟΣ ΤΙΜΗΣ ΣΤΗΝ ΑΡΛΕΤΑ ΑΠΟΨΕ ΣΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ / Ακόμα κι αν έφυγε...

Μια συναυλία μνήμης και φόρου τιμής στην Αρλέτα με τίτλο «Ακόμα κι αν φύγεις...» πραγματοποιείται απόψε στο Ηρώδειο. Η Αργυρώ Νικολέτα Τσάπρα (όπως ήταν το πραγματικό της όνομα) έφυγε από τη ζωή πέρυσι τον Αύγουστο, σε ηλικία 72 ετών. Έχοντας όμως ξεκινήσει τη διαδρομή της σε πολύ νεαρή ηλικία πρόλαβε να αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα της στην ελληνική μουσική, αρχικά ως η «ιέρεια» του νέου κύματος και στη συνέχεια με εκλεκτές συνεργασίες με σπουδαίους συνθέτες αλλά και σαν δημιουργός δικών της τραγουδιών και, πάνω απ' όλα, ως η πλέον αισθαντική φωνή του ελληνικού τραγουδιού στο δεύτερο μισό του 20ού αιώνα. Παρά τα πολλά προβλήματα με την υγεία της την τελευταία δεκαετία, παρέμεινε ενεργή σχεδόν μέχρι το τέλος, ωστόσο δεν πρόλαβε να δει την κυκλοφορία του τελευταίου δίσκου της «Η γιαγιά μου μαγειρεύει όνειρα τηγανητά» σε μουσική Λάκη Παπαδόπουλου και στίχους Sunny Μπαλτζή.

Έναν χρόνο περίπου μετά τον θάνατό της, για την Αρλέτα τραγουδούν απόψε οι Φωτεινή Βελεσιώτου, Παυλίνα Βουλγαράκη, Βαγγέλης Γερμανός, Χρήστος Θηβαίος, Βίκυ Καρατζόγλου, Λένα Κιτσοπούλου, Ντόρα Μπακοπούλου, Sunny Μπαλτζή, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Λάκης Παπαδόπουλος, Μίλτος Πασχαλίδης, Μαρίζα Ρίζου, Μπάμπης Στόκας, Τάνια Τσανακλίδου, Γιώργης Χριστοδούλου, Angelika Dusk και οι Them There, δηλαδή το δίδυμο που αποτελείται από τον Βρετανό και πρώην μέλος των Archive Craig Walker και τη Γαλλίδα και πρώην μέλος των Nouvelle Vague Phoebe Killdeer, με τον σολίστ των πνευστών Θύμιο Παπαδόπουλο να υπογράφει τις ενορχηστρώσεις και τον Στέλιο Κρασανάκη τη σκηνοθεσία.

Και μαζί τους συνεργάτες και φίλοι όπως η πιανίστα Ντόρα Μπακοπούλου αλλά και ο νεότερος Γιώργης Χριστοδούλου για τον οποίο η ενθάρρυνση της Αρλέτας ήταν η αφορμή για να ασχοληθεί με το τραγούδι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL