Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κλασική μουσική στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη

Για τέταρτη συνεχή χρονιά πραγματοποιείται από σήμερα μέχρι και το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου μια σειρά συναυλιών κλασικής μουσικής με ελεύθερη είσοδο στο Cotsen Hall, το αμφιθέατρο της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στη χώρα μας η οποία εδρεύει στο κτίριο της Γενναδείου Βιβλιοθήκης (Αναπήρων Πολέμου 9 στο Κολωνάκι).

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που συνδιοργανώνουν το Ίδρυμα Schwarz το οποίο προωθεί την διαπολιτισμική κουλτούρα, η Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών και μια από τις εγκυρότερες μουσικές ακαδημίες διεθνώς, το Curtis Institute of Music. Καθηγητές της τελευταίας μαζί με αποφοίτους/τες της παρουσιάζουν κάθε Σεπτέμβριο τις «Νύχτες Κλασικής Μουσικής στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη» δίνοντας ένα πανόραμα όλων των εκφάνσεων της κλασικής μουσικής.

Το εφετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει σήμερα «Music of war and peace» με τον βαρύτονο Jonathan Beyer και τέσσερις σολίστ του βιολιού, της βιόλας, του βιολοντσέλου και του πιάνου με τους οποίους θα συμπράξει ο Mikael Eliasen, βιρτουόζος πιανίστας και διακεκριμένος δάσκαλος της μουσικής, στο Curtis Institute of Music και όχι μόνον.

Αύριο θα παρουσιαστούν αγαπημένες οπερετικές στιγμές από την μέτζο Sophia Hunt και τον Jonathan Beyer με την συνοδεία στο πιάνο του Mikael Eliasen. Τέλος το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί η αποχαιρετιστήρια συναυλία με τίτλο «Dream with me» με την συμμετοχή όλων των προαναφερθέντων συντελεστών, της μέτζο, του βαρύτονου και του σχήματος βιολιού, βιόλας, βιολοντσέλου και πιάνου υπό την επίβλεψη και με την σύμπραξη και πάλι του Mikael Eliasen.

Όλες οι συναυλίες ξεκινούν στις 8.30 μ. μ. και έχουν ελεύθερη είσοδο.

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Ξέρουν ήδη ότι χάνουν

  Εχθές η εκπρόσωπος της Ν.Δ. Μαρία Ζαχαράκη έστειλε στο ΕΣΡ επιστολή, με την οποία επιχειρεί να μπλοκάρει τη μετάδοση της ομιλίας του Αλ. Τσίπρα την Παρασκευή το βράδυ. Το τυπικό ζήτημα είναι ότι ο...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο