Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

«Έλληνες δημιουργοί με ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον»

Την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον  για την πνευματική δημιουργία του τόπου μας, εκφράζουν στις δηλώσεις συμπόρευσής τους με την Ειδική Υπηρεσία Έκτακτης Διαχείρισης Δικαιωμάτων (ΕΥΕΔ), σπουδαίοι Έλληνες δημιουργοί.

Οι δημιουργοί, «με αισιοδοξία και ρεαλισμό, ο ένας μετά τον άλλον επιβεβαιώνουν ότι επιθυμούν να εκπροσωπούνται από την ΕΥΕΔ και υποστηρίζουν το μεταβατικό σκοπό λειτουργίας της. Χωρίς καμμιά αμφιταλάντευση, δηλώνουν έτοιμοι να συνεργαστούν για να επιτευχθεί ο  κοινός τους στόχος,  που δεν είναι άλλος από τη δημιουργία ενός Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης, που θα στεγάσει όλους τους δημιουργούς και θα διοικείται από τους ίδιους».

Παράλληλα, οι ίδιοι τονίζνουν ότι συνεχίζονται οι μετακινήσεις μεγάλων ρεπερτορίων από την Αυτοδιαχείριση στην ΕΥΕΔ. Μετά τον Γιάννη Μαρκόπουλο, την ένταξή του στην ΕΥΕΔ ανακοίνωσε και ο συνθέτης Κώστας Καλδάρας, κληρονόμος του Απόστολου Καλδάρα. 

Σε κείμενό του προς την ΕΥΕΔ, ο Κώστας Καλδάρας, μεταξύ  άλλων,  αναφέρει: «Είναι στο χέρι μας πλέον να χτίσουμε έναν νέο ανεξάρτητο Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης, όσο πιο σύντομα μπορούμε… Συντάσσομαι όμως πλέον με την πλειοψηφία των συναδέλφων μου στην προσπάθεια της δημιουργίας του νέου ΟΣΔ που θα εκπροσωπεί ΟΛΟΥΣ τους δημιουργούς και τους κληρονόμους και καλώ και τα μέλη της "Αυτοδιαχείρισης" να συνεργαστούν σε αυτό τον σκοπό».

Με τη θέση αυτή συντάσσονται μεταξύ άλλων οι: Πέτρος Βαγιόπουλος, Δημήτρης Βαρσαμίδης, Τάσος Βουγιατζής, Βασίλης Γεωργιάδης, Βίκυ Γεροθόδωρου, Ελένη Γιαννατσούλια, Βασίλης Γιαννόπουλος, Θοδωρής Γκόνης, Φίλιππος Γράψας,  Φοίβος Δεληβοριάς, Ιωάννης Δόξας, Δημήτρης Ιατρόπουλος, Γιάννης Ιωάννου, Παναγιώτης Καλατζόπουλος, Ελένη Καραΐνδρου, Θέμης Καραμουρατίδης, Παρασκευάς Καρασούλος, Ανδρέας Κατσιγιάννης, Γιάννης Λιόντος, Νίκος Λογοθέτης, Θάνος Μικρούτσικος, Γιώργος Μουστάκας, Αργύρης Μπακιρτζής, Νίκος Μωραΐτης, Χρήστος Νικολόπουλος, Βασίλης Νικολόπουλος, Χρήστος Παπαδόπουλος, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Κωνσταντής Παπακωνσταντίνου, Ιορδάνης Παύλου, Άρης Παυλής, Ορφέας Περίδης, Θανάσης Πολυκανδριώτης, Γιώργος Ρους, Τάκης Σούκας, Νίκος Τερζής, Σέβη Τηλιακού, κληρονόμοι Μάριου Τόκα, Πάνος Φαλάρας, Ειρήνη Χρυσοβέργη-Αλεξανδράκη, Αλέκος Χρυσοβέργης, Γιάννης Ψιμόπουλος.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η διπλή σημασία των ευρωεκλογών

Στο ερώτημα αν οι ευρωεκλογές έχουν ευρωπαϊκό ή εσωτερικό πολιτικό χαρακτήρα δεν υπάρχει καθαρή απάντηση. Όλες οι εκλογές έχουν εσωτερικό πολιτικό χαρακτήρα, πόσο μάλλον οι ευρωεκλογές, που διεξάγονται με απλή αναλογική σε ενιαία πανελλαδική περιφέρεια.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο