Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Τα ακόρντα... του Μόλυβου

Για έβδομη χρονιά θα πραγματοποιηθεί από την 1η μέχρι τις 7 Αυγούστου στον πανέμορφο Μόλυβο της Λέσβου το Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Αρίων. Πρόκειται για το σημαντικότερο κιθαριστικό φεστιβάλ στην...

Για έβδομη χρονιά θα πραγματοποιηθεί από την 1η μέχρι τις 7 Αυγούστου στον πανέμορφο Μόλυβο της Λέσβου το Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Αρίων. Πρόκειται για το σημαντικότερο κιθαριστικό φεστιβάλ στην Ελλάδα (με πολύ ισχυρό και το εκπαιδευτικό σκέλος του διαμέσου διαγωνισμών, αλλά και σεμιναρίων), το οποίο διοργανώνεται από τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου και ίδρυσε η καταξιωμένη σολίστ της κλασικής κιθάρας και καθηγήτρια του οργάνου στο μουσικό τμήμα του Ιονίου Πανεπιστημίου Κορίνα Βουγιούκα που είναι και η μόνιμη καλλιτεχνική διευθύντριά του και έχει πλέον καθιερωθεί ως ένας αξιολογότατος θεσμός του μουσικού γίγνεσθαι όχι μόνο για τη χώρα μας αλλά και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Στη φετινή διοργάνωση του το ΔΦΚΑ βγαίνει για πρώτη φορά και εκτός των ορίων του Μολύβου, συγκεκριμένα στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου στην Αγία Παρασκευή και στο Πολύκεντρο Μανταμάδου. Περισσότεροι από κάθε άλλη φορά είναι και οι εκλεκτοί και σημαίνοντες προσκεκλημένοι, κορυφαίοι σολίστ της κιθάρας, όπως ο Γερμανός Bastian Hildner και η Σέρβα Ema Kapor, ο καθηγητής της Μουσικής Ακαδημίας της Κολονίας Hubert Kaeppel, ο καθηγητής κιθάρας στο Κονσερβατόριο του Άμστερνταμ Johannes Moeller, ο Βρετανός βιρτουόζος του βιολιού Michael Dauth και ο Γερμανός κατασκευαστής κιθάρων Wolfgang Jellinghaus και βέβαια από τη χώρα μας, οι σολίστ του οργάνου Θανάσης Ζήρος, Βασίλης Καναράς, Στέλιος Κυριακίδης και Ελένη Σκάρκου, η σοπράνο Μάιρα Μηλολιδάκη και η μέτζο Θεοδώρα Μπάκα, ο διευθυντής χορωδίας Αντώνης Βερβέρης, η καθηγήτρια μουσικοκινητικής αγωγής Αντζουλέτα Πουσναρά, ο ιδρυτής της Μουσικής Σχολής Καλλονής Ευθύμης Πανταζόπουλος, αλλά και η χορεύτρια Χλόη Αλιγιάνη.

Όπως και τις προηγούμενες φορές το πρόγραμμα -εκτός βέβαια από πολλές συναυλίες- περιλαμβάνει σεμινάρια, διαλέξεις και εργαστήριο, παράλληλες δράσεις, τον κύκλο εκδηλώσεων «Ο μικρός Αρίων» για παιδιά που είτε έχουν σχέση με τη μουσική είτε όχι και, φυσικά τον διαγωνισμό κιθάρας, ο οποίος χωρίζεται σε τέσσερα τμήματα για παιδιά μέχρι δέκα τριών ετών, νέους και νέες μέχρι δέκα επτά, ανεξαρτήτως ηλικίας και για κιθαριστικά σύνολα. Όσοι και όσες ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε αυτόν ή απλά να παρακολουθήσουν το φεστιβάλ μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες στο www.arionfestival.com.

Θ. ΜΑΝΤΖΑΝΑΣ

Δείτε όλα τα σχόλια