Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.7°C15.4°C
2 BF 86%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.3°C
4 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.0°C
3 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
18 °C
16.0°C18.8°C
5 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
9.9°C10.7°C
3 BF 100%
Οι Magic De Spell για έναν «Γιάννη...» (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οι Magic De Spell για έναν «Γιάννη...» (Video)

Αφού ολοκλήρωσαν παρέα με τον Γιάννη Παλαμίδα τον κύκλο «21sr Century Darkness» που ξεκίνησε με τον τελευταίο δίσκο τους, το «Πρόγονε Πίθηκε Εσύ Τι Λες;» του ’14, οι Magic De Spell, ένα από τα μακροβιότερα ελληνικά rock συγκροτήματα, ανοίγουν έναν νέο. Κουιντέτο στην τωρινή του μορφή το γκρουπ που το ’20 θα συμπληρώσει σαράντα (!) χρόνια συνεχούς ύπαρξης, με ηγετική φυσιογνωμία το μόνο εναπομείναν από τα ιδρυτικά μέλη, τον ντράμερ Θοδωρή Βλαχάκη και με τον τραγουδιστή Γιώργο Λαγγουρέτο, τον κιθαρίστα Βαγγέλη Θεοδωράκη, τον κιμπορντίστα Δημήτρη Μπατή και τον μπασίστα Γιώργο Αρχοντάκη να συμπληρώνουν την σύνθεση, κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό ένα καινούριο ψηφιακό single.https://www.youtube.com/embed/M8EkzsnbOcw

Γραμμένο από τους Βαγγέλη Θεοδωράκη και Θοδωρή Βλαχάκη σε στίχους του δεύτερου το «Γιάννη...» έχε ως θέμα του την ιστορία δύο απλών ανθρώπων της εποχής μας, του Γιάννη και της Μαρίας και το πως οι ζωές αλλά και η σχέση τους δοκιμάζονται από την οικονομικοκοινωνική κρίση η οποία ακόμα σοβεί γύρω μας.

Αποτίοντας φόρο τιμής σε μιαν εμβληματική φυσιογνωμία του ελληνικού rock, αν όχι τον....παππού του, που σήμερα του αρέσει να αυτοαποκαλείται  ΜήτS.O.S. Πουλικάκος, τον προσκάλεσαν να συμμετάσχει ερμηνευτικά και η ανταπόδοση της τιμής εκ μέρους του με το να δεχθεί σίγουρα προσθέτει πολλά στο τραγούδι, από συμβολικής πλευράς και όχι μόνο.

Ο σκηνοθέτης που είναι  υπεύθυνος για τα περισσότερα ουσιώδη και ανατρεπτικά βίντεο κλιπ από καταβολής ελληνικής δισκογραφίας, ο Νίκος Σούλης, οπτικοποίησε το τραγούδι ακολουθώντας το μαύρο χιούμορ του με το να βάλει ως πρωταγωνιστές…δύο πλαστικές κούκλες του σεξ. Στο βίντεο εμφανίζονται φυσικά και οι Magic De Spell αλλά και μια σειρά από φίλους τους μουσικούς και όχι μόνον, οι Οδυσσέας Γαλανάκης (Απροσάρμοστοι), Γρηγόρης Κλιούμης (Υπόγεια Ρεύματα), Δημήτρης Μητσοτάκης (Ενδελέχεια), Μίμης Καλαντζής (Τσοπάνα Rave), η Θέκλα Τσελεπή, ο φωτογράφος Ηλίας Μωραΐτης, ο φανατικός οπαδός και κολλητός τους πλέον Δημήτρης Μιχαηλίδης και βέβαια, τελευταίος αλλά όχι έσχατος, ο προαναφερθείς Δημήτρης Πολυικάκος. Με τον τρόπο αυτό αναδεικνύεται και το δεύτερο επίπεδο του τραγουδιού, η Ιστορία της ελληνικής rock σκηνής που μπορεί «να έχει ό,τι είχε πάντα» αλλά παρά τα εμπόδια και τις δυσκολίες δεν παύει να συνεχίζει την πορεία της.

Θάνος Μαντζάνας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL