Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C17.4°C
2 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.8°C13.8°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 85%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.3°C12.3°C
0 BF 71%
Ενα διήμερο γεμάτο καλή jazz στο Χαλάνδρι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ενα διήμερο γεμάτο καλή jazz στο Χαλάνδρι

Την Δευτέρα 30 Απριλίου όπως είναι γνωστό εορτάζεται η International Jazz Day. Το «Zoo», ο αφιερωμένος στην jazz όμορφος χώρος του Χαλανδρίου στον οποίο θα εορταστεί για δεύτερη φορά, εφέτος μάλιστα την μετατρέπει σε...διήμερο, προσθέτοντας και την προηγούμενη, Κυριακή 29 Απριλίου. Ο βιρτουόζος του ούτι και εκλεκτό μέλος της εγχώριας jazz σκηνής Αλέκος Βρέττος που είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του «Zoo» και φυσικά του εορτασμού εκεί της International Jazz Day και η στενή συνεργάτιδα του και υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της διοργάνωσης Χρύσα Ματσαγκάνη λένε για αυτό ότι «αποφασίσαμε εφέτος η International Jazz Day να διάρκεσε δύο αντί για μιαν ημέρα.

 

Ο λόγος είναι οι διεθνείς συμμετοχές που εξασφαλίσαμε και ότι η τριακοστή Απριλίου είναι Δευτέρα, δηλαδή εργάσιμη και είναι δύσκολο για το κοινό να παρακολουθήσει το φεστιβάλ για πάρα πολλές ώρες». Το πρόγραμμα της εφετινής διοργάνωσης περιλαμβάνει την Κυριακή εμφανίσεις κατά σειρά των Giannis Papanastasiou Quartet, Πυρός Αιθήρ, Dimitris Papadopoulos Quintet, Next Step Quartet, Takis Paterelis – Giorgos Tabakis – Ntinos Manos Trio., Vassilis Xenopoulos – Nigel Price Quartet και Yiorgos Georgiadis Trio και την Δευτέρα των Άρης Παπαδόπουλος Quartet, Haris Labrakis Quartet, Γιάννης Παπαντρυανταφύλλου Quartet feat. Gilad Atzmon, Vassilis Xenopoulos & Nigel Price και το φεστιβάλ θα κλείσει ο σπουδαίος πιανίστας Νικόλας Αναδολής .

  

Για τις διαφορές της εφετινής διοργάνωσης από την περυσινή η Χρύσα Ματσαγκάνη λέει ότι «η jazz δεν έχει όρια και περιορισμούς ούτε όταν εορτάζεται. Οντας διήμερη αλλά και με τις συμμετοχές του Βρετανού κιθαρίστα Nigel Price και του επίσης Άγγλου σαξοφωνίστα Gilad Atzmon η εφετινή διοργάνωση έχει περισσότερο φεστιβαλικές διαστάσεις. Κάνουμε έτσι ένα άνοιγμα και προσδοκούμε το κοινό να ανταποκριθεί ώστε από την επόμενη χρονιά να το διευρύνουμε ακόμα περισσότερο». Ο Αλέκος Βρέτος λέει για την διαμόρφωση του προγράμματος ότι «συνήθως επιλέγω τα σχήματα με κριτήριο προηγούμενες εμφανίσεις τους στο «Ζοο» και την απήχηση που είχαν. Βέβαια διαλέγουμε και ό,τι μας αρέσει προσωπικά. Όλοι οι μουσικοί είναι πρώτης τάξεως και αυτό κάνει την τελική επιλογή πολύ δύσκολη.

Θα ήθελα πολύ να μπορούσαμε να φέρουμε περισσότερους μουσικούς από άλλες χώρες απλά για να μπορεί να υπάρχει interaction μεταξύ αυτών και των Ελλήνων. Γιατί είναι αδύνατο φυσικά να πάψει να είναι ελληνικό το φεστιβάλ ή και ολόκληρο το πρόγραμμα του «Ζοο» Στην χώρα μας υπάρχει μουσικό δυναμικό που μπορεί να σταθεί παντού, δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα από άλλες σε αυτόν τον τομέα. Προτιμούμε να εξάγουμε παρά να εισάγουμε, το κοινό πια δεν θέλει μουσικούς μόνον επειδή είναι από άλλες χώρες. Απαιτεί να παίζουν καλά, όπως φυσικά και οι ημέτεροι...».

Οι συναυλίες στο «Zoo» (Ζωοδόχου Πηγής 45, Χαλάνδρι) θα ξεκινήσουν την Κυριακή στις 3 μ. μ. και την Δευτέρα στις 8 μ. μ. και τα εισιτήρια τιμώνται αντίστοιχα 10 και 14 ευρώ και για το διήμερο (μόνο σε προπώληση) 20 ευρώ.

ΘΑΝΟΣ ΜΑΝΤΖΑΝΑΣ

  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL