Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.0°C20.9°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.9°C18.3°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
13.0°C16.0°C
4 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.1°C17.8°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.3°C16.9°C
3 BF 51%
Το... ΦΕΚ διέκοψε τη δίκη της ΑΕΠΙ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το... ΦΕΚ διέκοψε τη δίκη της ΑΕΠΙ

Διακόπηκε χθες στο Πλημμελειοδικείο Αθηνών η εκδίκαση της μηνυτήριας αναφοράς που είχε υποβάλει η προσωρινή επίτροπος εναντίον των Δημήτρη και Πέτρου Ξανθόπουλου, γενικού διευθυντή και διευθύνοντος συμβούλου αντιστοίχως ΑΕΠΙ, οι οποίοι αντιμετωπίζουν την κατηγορία της απείθειας και παράνομης βίας μετά τα γνωστά γεγονότα που είχαν συμβεί στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου, όταν οι κατηγορούμενοι απαγόρευσαν την είσοδο της επιτρόπου στο κτήριο της εταιρείας και το γραφείο της με την αιτιολογία ότι έληξε η θητεία της, η οποία ωστόσο είχε ήδη ανανεωθεί με Υπουργική Απόφαση μέχρι το τέλος Ιανουαρίου. Η υπόθεση θα εκδικαστεί εκ νέου στις 20 Μαρτίου.

Η διακοπή μιας δίκης είναι από τα πλέον συνηθισμένα πράγματα σε όλα τα δικαστήρια του πλανήτη. Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, η αιτία της διακοπής της συγκεκριμένης δίκης προκαλεί αν μη τι άλλο έκπληξη, αφού αποτελεί πρωτοφανές γεγονός στα ελληνικά δικαστικά χρονικά. Η δίκη διακόπηκε έπειτα από πρόταση της εισαγγελέα προκειμένου να γίνει γνωστή στο δικαστήριο η ακριβής ώρα ανάρτησης στον ιστότοπο του Εθνικού Τυπογραφείου του ΦΕΚ στο οποίο δημοσιεύτηκε η Υπουργική Απόφαση για την παράταση της θητείας της προσωρινής επιτρόπου στην ΑΕΠΙ. Μια απόφαση τίθεται σε ισχύ αμέσως με τη δημοσίευσή της σε ΦΕΚ. Μαθαίνουμε λοιπόν τώρα, για πρώτη φορά, ότι δεν μετράει πλέον η ημερομηνία της δημοσίευσης στο ΦΕΚ, αλλά η ώρα της ανάρτησης στον διαδικτυακό τόπο του Εθνικού Τυπογραφείου. Το δικαστήριο λοιπόν διέταξε να προσκομιστεί η ακριβής ώρα ανάρτησης της απόφασής του προκειμένου να αποφασίσει αν οι κατηγορούμενοι για το συγκεκριμένο πλημμέλημα, και ελεγχόμενοι από τη δικαιοσύνη για επιπλέον επτά κακουργηματικές πράξεις, είχαν συγγνωστή πλάνη.

Όλα τα έχουμε ακούσει από τότε που δημοσιεύτηκε το πόρισμα του διαχειριστικού ελέγχου στην ΑΕΠΙ, αλλά και τούτο; Ας θυμίσουμε λοιπόν ότι η μηνυτήρια αναφορά της προσωρινής επιτρόπου εναντίον των Δημήτρη και Πέτρου Ξανθόπουλου κατατέθηκε τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου, όταν απαγορεύτηκε η είσοδός της στο κτήριο της ΑΕΠΙ επειδή αρνήθηκε να δώσει τη συναίνεσή της για τη μεταφορά του ποσού των 200.000 ευρώ από τα ταμεία της ΑΕΠΙ στα ταμεία των δύο συνδεδεμένων με αυτή εταιρειών ΕΔΙΣ και Opus. Η κ. Βλάχου έκρινε, και ορθώς, πως τα χρήματα αυτά δεν μπορούσαν να μεταφερθούν αφού ανήκαν στους δημιουργούς, στους οποίους δεν είχαν καταβληθεί τα αναλογούντα δικαιώματα. Ο ένας από τους κατηγορούμενους, ο Δημήτρης Ξανθόπουλος, οδηγήθηκε τότε στο αυτόφωρο. Η δικογραφία για το κακούργημα της υπεξαίρεσης έχει διαχωριστεί και διερευνάται από αρμόδιο εισαγγελέα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL