Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C18.7°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.4°C18.0°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.3°C18.0°C
0 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
1 BF 69%
Ένα καινούριο ταξίδι που ξεκινάει προς το άγνωστο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ένα καινούριο ταξίδι που ξεκινάει προς το άγνωστο

Χαρούμενος αλλά και αιφνιδιασμένος, παρότι γνώστης της ιδέας, όπως λέει ο Κωνσταντίνος Ρήγος στην "Αυγή", για την ανάθεση από χθες της θέσης του διευθυντή του Μπαλέτου της Λυρικής, με απόφαση του καλλιτεχνικού διευθυντή της Γιώργου Κουμεντάκη.

"Δεν περίμενα ότι θα ερχόταν αυτή η στιγμή" ομολογεί, αλλά δηλώνει έτοιμος να δημιουργήσει από κοινού με τους χορευτές “εκείνα τα έργα που θα ικανοποιήσουν τους ίδιους, το κοινό και το σύνολο του χορού. Η θέση είναι πολύ υπεύθυνη και θα συνεχίσω με τον πλέον διαλλακτικό τρόπο να συνεργάζομαι”.

Δεν κρύβει την αγωνία που αισθάνεται “γι' αυτό που θα ακολουθήσει και για αυτό που πρέπει να γίνει και για αυτό που θέλω πραγματικά να συμβεί” όπως λέει. “Αισθάνομαι μεγάλη χαρά και ικανοποίηση. Κυρίως κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης στους χορευτές, στο σώμα και στο μπαλέτο της ΕΛΣ, ξαναείδα γνώριμα παιδιά με τα οποία είχα δουλέψει στο παρελθόν στο πλαίσιο παραστάσεων που είχα κάνει παλιότερα στη Λυρική και είδα μια χαρούμενη διάθεση και χαμόγελο στα πρόσωπα, κάτι που σαν πρώτο στοιχείο το θεωρώ πολύ σημαντικό και θετικό. Από εκεί και ύστερα υπάρχει πολύς δρόμος και πολύ αγώνας και πολλ΄ξ δουλειά που πρέπει να γίνει” παραδέχεται.

Στην ερώτηση αν έχει ήδη κάτι στο μυαλό του ως προς τον σχεδιασμό του προγράμματος και του ρεπερτορίου, απαντά πως αυτό που θα ήθελε είναι να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις δυνατότητες που έχει το μπαλέτο, τη γνώση, την εμπειρία και την ωριμότητα κάποιων χορευτών προς όφελος του συνόλου, “έτσι ώστε να δημιουργήσουμε πράγματα που να ανθίζουν στην κατεύθυνση του μπαλέτου, του κλασικού και νεοκλασικού και ίσως κάποια πράγματα με ερωτηματικό του σύγχρονου χορού".

Ο Κωνσταντίνος Ρήγος, περνώντας μέσα από την παιδεία του κλασικού χορού, έφτασε στο σημείο να μπορεί να συνομιλεί με το μοντέρνο κομμάτι του. Στην ερώτηση πώς σκέφτεται να συνδυάσει αυτά τα δύο απάντησε: “Είναι ένα καινούργιο ταξίδι που ξεκινάει προς το άγνωστο”. Και θυμάται την εμπειρία του χοροθεάτρου στο ΚΘΒΕ “όπου καταφέραμε με την ομάδα μέσα σε τρία χρόνια να κάνουμε διεθνείς παραστάσεις και να έχουμε περιοδεύσει σε πάρα πολλές πόλεις σε όλον τον κόσμο”.

"Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζω τον χορογράφο και σκηνοθέτη Κωνσταντίνο Ρήγο στη διεύθυνση του Μπαλέτου της ΕΛΣ. Παρακολουθώ και θαυμάζω τη δουλειά του εδώ και 25 χρόνια. Είμαι αισιόδοξος ότι θα φέρει μια πνοή ανανέωσης στο Μπαλέτο της ΕΛΣ, με έντονο καλλιτεχνικό στίγμα και απόλυτο σεβασμό στη μεγάλη ιστορία του" δήλωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ΕΛΣ Γιώργος Κουμεντάκης. "Πιστεύω ότι με την ευαισθησία, το ήθος του αλλά και με το σπάνιο ταλέντο που διαθέτει να συνδιαλέγεται με διαφορετικά εκφραστικά μέσα, θα εμπνεύσει το Μπαλέτο της ΕΛΣ με δημιουργίες-σταθμό στο νέο μας σπίτι, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, αλλά και έξω από αυτό. Του εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία και θα είμαι δίπλα του κάθε στιγμή της θητείας του" πρόσθεσε.

Από τους ρηξικέλευθους χορογράφους και σκηνοθέτες, ο Κωνσταντίνος Ρήγος, δημιουργός του χοροθεάτρου ΟΚΤΑΝΑ, έχει υπογράψει έως τώρα πολυάριθμες παραστάσεις χορού και πολυσχιδείς δημιουργίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει βραβευτεί για πολλές από αυτές. Έχει σκηνοθετήσει έργα από το ελληνικό και παγκόσμιο ρεπερτόριο, παραστάσεις με συνδυασμό τεχνών στις οποίες παντρεύει όλες τις ιδιότητές του, διάφορα σόου, συναυλίες και μουσικά βίντεο, έχει υπογράψει την κίνηση σε ταινίες και παραστάσεις με σκηνοθέτες διαφορετικών στιλ και αναζητήσεων.

Αναλαμβάνει καθήκοντα από την 1η Φεβρουαρίου, η διάρκεια της θητείας του είναι διετής και τοποθετήθηκε στη θέση που κατείχε έως τον περασμένο Ιούλιο ο χορογράφος και χορευτής Αντώνης Φωνιαδάκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL