Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μίλτος Λογιάδης: "Στόχος μας, η ποιότητα και ο πλουραλισμός"

Απαλλαγμένος από τα στενά χρονικά περιθώρια της περσινής χρονιάς, της πρώτης δηλαδή που το Μέγαρο λειτουργεί ως δημόσιος φορέας, ο γνωστός μαέστρος μάς δίνει το στίγμα του προγράμματος και αναφέρεται στις επιδιώξεις, τις κατευθύνσεις αλλά και τις καινοτομίες που εισάγονται στην παρούσα καλλιτεχνική περίοδο

Ένα Μέγαρο "ποιοτικό και ελκυστικό ταυτόχρονα" επιδιώκει να αναδείξει το φετινό πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών σύμφωνα με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Μίλτο Λογιάδη, δεδομένου ότι "η ποιότητα και ο πλουραλισμός είναι πάντα στο επίκεντρο των επιδιώξεών μας".

Απαλλαγμένος από τα στενά χρονικά περιθώρια της περσινής χρονιάς, της πρώτης δηλαδή που το Μέγαρο λειτουργεί ως δημόσιος φορέας, ο γνωστός μαέστρος μάς δίνει το στίγμα του προγράμματος και αναφέρεται στις επιδιώξεις, τις κατευθύνσεις αλλά και τις καινοτομίες που εισάγονται στην παρούσα καλλιτεχνική περίοδο.

"Η κλασική μουσική παραμένει ο κύριος προσανατολισμός μας, με τις μεγάλες ορχήστρες, τους μεγάλους ερμηνευτές, αλλά και με μουσική δωματίου και γενικά τους κύκλους εκδηλώσεων, νέους και παλιούς, συνθέτουν τη φετινή πολύχρωμη παλέτα του προγράμματος του Μεγάρου Μουσικής" λέει. Βασική επιδίωξη "είναι να έχουμε ένα πρόγραμμα ισορροπημένο ανάμεσα στο κλασικό και στο καινοτόμο" επισημαίνει, παραπέμποντας στον νέο κύκλο With a Τwist, που "ρίχνει μια διαφορετική ματιά στην κλασική μουσική μέσα από απροσδόκητους συνδυασμούς ανάμεσα στα διαφορετικά της είδη", αλλά και στον κύκλο Megaron Undergraound, με τον οποίο εγκαινιάζεται ένας νέος χώρος, το Β' υποσκήνιο της Αίθουσας Τριάντη, που "θα συγκεντρώνει στο πρόγραμμά του παραστάσεις χορού και θεάτρου, συναυλίες τζαζ, βραδιές μουσικού αυτοσχεδιασμού αλλά και πειραγμένου ρεμπέτικου με μπαρόκ αποκλίσεις και θα εγκαινιαστεί με το έργο "Τιτάνες" του Ευριπίδη Λασκαρίδη και την ομάδα του Όσμοσις. "Μας ενδιαφέρει πολύ, μαζί με τους πιστούς μας φίλους που παρακολουθούν το Μέγαρο όλα αυτά τα χρόνια, να προσελκύσουμε και νέο κοινό" λέει ο Μίλτος Λογιάδης.

Με την ίδια προσήλωση στον εκπαιδευτικό χαρακτήρα του Μεγάρου, το φετινό πρόγραμμα δίνει προτεραιότητες σε ανάλογες δράσεις, συνδυάζοντας μεγάλα συναυλιακά γεγονότα με εργαστήρια ανάμεσα σε ξένους και νέους Έλληνες μουσικούς. "Ακόμα και στις συναυλίες της Συμφωνικής Ορχήστρας Σιμόν Μπολιβάρ, υπό τη διεύθυνση του Γκουσταβο Ντουνταμέλ, θα υπάρχουν και εκπαιδευτικά προγράμματα από τον Ντουνταμέλ και τους συνεργάτες του".

Μετά την περσινή χρονιά, που τα χρονικά περιθώρια για το πρόγραμμα ήταν πολύ στενά, αφού "μέσα σε ουσιαστικά έναν μήνα έπρεπε να ολοκληρωθεί ο καλλιτεχνικός προγραμματισμός, η φετινή χρονιά αντικατοπτρίζει πολύ περισσότερο την οπτική μας για ένα Μέγαρο ποιοτικό και ελκυστικό ταυτόχρονα, σε όσο το δυνατό μεγαλύτερο ηλικιακό και κοινωνικό φάσμα" λέει, ωστόσο δεν παρακάμπτει τα οικονομικά προβλήματα που προικοδότησε το παρελθόν στο Μέγαρο, εκφράζοντας την ελπίδα ότι "μέχρι τέλος της χρονιάς θα έχει υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση με το υπουργείο Πολιτισμού, η οποία θα ορίζει το ύψος της ετήσιας επιχορήγησης του Μεγάρου και θα είναι ανάλογη του μεγέθους και της προσφοράς του".

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Μέρα γιορτής

Έπειτα από σχεδόν έξι μήνες αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνταν στις φυλακές της Αδριανούπολης επειδή είχαν περάσει κατά λάθος λίγα μέτρα μέσα σε τουρκικό έδαφος. Για...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο