Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Συναυλία της μουσικής ομάδας ΡΟΔΑ με έργα Γκουρτζίεφ / ντε Χάρτμαν

κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Ρεματιάς του Δήμου Χαλανδρίου η μουσική ομάδα Ρόδα θα παρουσιάσει στις 22 και 23 Αυγούστου την παράσταση «Καρνάκ: Το Διαστημόπλοιο του Σύγχρονου Μάγου»

Την παράσταση «Καρνάκ: Το Διαστημόπλοιο του Σύγχρονου Μάγου» παρουσιάζει η μουσική ομάδα Ρόδα στις 22 και 23 Αυγούστου κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Ρεματιάς του Δήμου Χαλανδρίου.

«Τα μουσικά αυτά κομμάτια συγκέντρωσε ο Έλληνας φιλόσοφος Γκουρτζίεφ (Γεώργιος Γεωργιάδης, 1866-1949) από τον Πόντο κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του στην Ανατολή και, στη συνέχεια, τα προσάρμοσε στο πιάνο και τη δυτική συμφωνική ορχήστρα με τη συνεργασία του μαθητή του Τόμας ντε Χάρτμαν, μαέστρου των μπαλέτων της Πετρούπολης. Η μουσική αυτή συνοδεύει τις «Κινήσεις», τους Ιερούς Χορούς που συνέθεσε ο ίδιος ο Γκουρτζίεφ και αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της πνευματικής του διδασκαλίας.

Χάρη στον πρωτοποριακό της ήχο και τη διευρυμένη οπτική της ενορχήστρωσης της Μαρίας Περετζή, η συναυλία «Καρνάκ» διατυπώνει μουσικά την ουσία και τη δύναμη της φιλοσοφίας που κληροδότησε ο Γκουρτζίεφ. Από ένα μεγάλο φάσμα ηχοχρωμάτων και συναισθηματικών αποχρώσεων που αποδίδονται από τα εξαιρετικά φωνητικά και τη συνεργασία ανατολικών και δυτικών οργάνων που ανατρέπει κάθε προηγούμενο μουσικών ακουσμάτων, αναδύεται μια καινούργια δυνατότητα διαλόγου μεταξύ Ανατολής και Δύσης στη σημερινή εποχή της έντονης πολιτικής, κοινωνικής και θρησκευτικής πόλωσης.

Η μουσική χαρακτηρίζεται από μια ιδιαίτερη εσωτερική πνευματικότητα και γίνεται όχημα προς τη βαθύτερη κατανόηση του φιλοσοφικού έργου του Γκουρτζἰεφ, και της σημασίας που έχει αυτό για τη σύγχρονη πραγματικότητα».

Προπώληση εισιτηρίων μέσω viva.gr: 12 ευρώ ή τηλεφωνικά στο 11876

Επίσης στα καταστήματα:

Seven Spots - Reload stores - Media Markt

Ευριπίδης βιβλιοπωλεία - Τεχνόπολη ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Αθηνόραμα.gr - Viva kiosk ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Είσοδος στο ταμείο του θεάτρου: 15 ευρώ, Α.Μ.Ε.Α. 10 ευρώ

Κρατήσεις στα τηλέφωνα: 2102836763, 6976033948, 6937422456

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Κ. Μητσοτάκης: ανεπαρκής, καιροσκόπος, έμπορος εθνοπατριωτισμού

Για να καλύψει την πολιτική του αγωνία μπροστά στο τέλος των ελληνικών προγραμμάτων, αλλά και για να διαχειριστεί τη γενικότερη πολιτική του ανεπάρκεια, ο Κ. Μητσοτάκης καταφεύγει στο πιο χυδαίο είδος πολιτικής

Δειτε ολοκληρο το αρθρο