Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.7°C23.5°C
4 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.0°C20.8°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.5°C18.0°C
5 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.6°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.7°C21.9°C
4 BF 30%
SUMMER NOSTOS FESTIVAL ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤ. ΝΙΑΡΧΟΣ / Πολλή μουσική -και τζάμπα- στο Φάληρο!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

SUMMER NOSTOS FESTIVAL ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤ. ΝΙΑΡΧΟΣ / Πολλή μουσική -και τζάμπα- στο Φάληρο!

Αρχίζει την Κυριακή 18 Ιουνίου και θα διαρκέσει μέχρι την επόμενη Κυριακή 25 Ιουνίου το Summer Nostos Festival στο ΚΠΙΣΝ. Για οκτώ ημέρες όλοι οι ανοιχτοί, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις και οι κλειστοί χώροι του ΚΠΙΣΝ (που παράλληλα με την πολιτιστική του λειτουργία αποτελεί και έναν όμορφο πνεύμονα πρασίνου, τόσο πολύτιμο για την καλοκαιρινή Αθήνα) θα πλημμυρίσουν από ήχους σχεδόν όλων των ιδιωμάτων από εκλεκτούς Έλληνες και ξένους μουσικούς και μάλιστα, καθόλου ευκαταφρόνητο στους τόσο χαλεπούς οικονομικά καιρούς μας, με ελεύθερη είσοδο σε όλες τις συναυλίες.

Λόγοι χώρου δεν μας επιτρέπουν να αναφερθούμε αναλυτικά στις περισσότερες από τις είκοσι πέντε συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν και γι’ αυτό αναγκαστικά θα ξεχωρίσουμε αυτές που θεωρούμε σημαντικότερες. Πρώτη είναι φυσικά αυτή της ΚΟΑ υπό τη διεύθυνση του Μάρκελλου Χρυσικόπουλου, η οποία θα ερμηνεύσει την «Μουσική των νερών και μουσική για τα βασιλικά πυροτεχνήματα» του Χέντελ σηματοδοτώντας την έναρξη του Summer Nostos Festival την Κυριακή 18 Ιουνίου. Θα σημειώσουμε επίσης την ίδια ημέρα την εμφάνιση του Νίκου Πορτοκάλογλου με τη νέα μπάντα του Ευγενείς Αλήτες, αλλά και το έργο του Γιώργου Κουμεντάκη «Έσσεται ήμαρα....» που θα εκτελέσει το Ergon Ensemble υπό τη διεύθυνση της Ζωής Τσάκανου.

Την Δευτέρα 19 Ιουνίου θα σταθούμε στην εμφάνιση του κουιντέτου του Δημήτρη Καλαντζή που, με τη σύμπραξη του βιμπραφωνίστα Χρήστου Ραφαηλίδη και της Καμεράτα υπό τη διεύθυνση του Χρήστου Σούλη, θα παίξει το έργο του «Modes & Moods», δηλαδή jazz μετεγγραφές τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη. Την Τρίτη 20 Ιουνίου ξεχωρίζει η συναυλία της Λένας Πλάτωνος με τον τελευταίο κύκλο τραγουδιών της που είναι βασισμένος σε ποίηση της Έμιλι Ντίκινσον αλλά και αποσπάσματα από το σύνολο του έργου της σε ερμηνείες των Αθηνά Ρούτση, Sissy Rada και Γιάννη Παλαμίδα και με τις όντως απροσδόκητες συμμετοχές των Φοίβου Δεληβοριά και Νατάσσας Μποφίλιου. Το ίδιο ξεχωριστή είναι και η εμφάνιση την Τετάρτη 21 Ιουνίου της ιρανικής καταγωγής αλλά εγκατεστημένης στην Αμερική εδώ και δεκαετίες Sussan Deyhi, μιας ερμηνεύτριας που υπερβαίνει τα σύνορα μεταξύ των διαφόρων ιδιωμάτων όχι μόνο με τις τεράστιες δυνατότητες της αλλά και με τη μοναδική φωνητική τεχνική που έχει επινοήσει η ίδια.

Την Πέμπτη 22 Ιουνίου αξιοπρόσεκτος είναι ο Αμερικανός Saul Williams, o οποίος γεφυρώνει τη γλυκύτητα της κλασικής soul με τη δυναμική ρυθμική φωνητική εκφορά του hip-hop και συχνά μάλιστα με αρκούντως για τα δεδομένα του ιδιώματος πολιτικοποιημένο στίχο. Για τη συνέχεια θα ξεχωρίζαμε το Σάββατο 24 Ιουνίου τους Yo La Tengo, ένα κλασικό πλέον για το ιδίωμά του γκρουπ του σύγχρονου αμερικανικού rock με υπερτριακονταετή ιστορία. Τέλος, από το φινάλε του φεστιβάλ, την Κυριακή 25 Ιουνίου θα επισημάνουμε τη βιρτουόζο Sonia Wieder - Atherton η οποία θα παίξει δύο σουίτες του Μπέντζαμιν Μπρίτεν για σόλο βιολοντσέλο, ενώ -σε μια απρόσμενη, αν όχι παράδοξη σύμπραξη- η σπουδαία ηθοποιός Σάρλοτ Ράμπλινγκ θα απαγγείλει ποίηση της Σίλβια Πλαθ και τον κορυφαίο όχι μόνο για την χώρα μας αλλά και διεθνώς σολίστ του βιολιού Λεωνίδα Καβάκο που μαζί με τον τακτικό συνεργάτη του Enrico Pace θα παίξει έργα για βιολί και πιάνο των Σούμπερτ, Μπετόβεν και Ντεμπισί.

Πληροφορίες για τις υπόλοιπες συναυλίες καθώς και τις ώρες και τους χώρους για όλες τις εκδηλώσεις του Summer Nostos Festival μπορείτε να βρείτε στο https://www.snfestival.org/.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL