Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.3°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.2°C21.1°C
3 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
17.0°C18.8°C
1 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.4°C20.8°C
3 BF 35%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
17.9°C20.7°C
2 BF 59%
Η jazz έχει τον πρώτο λόγο...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η jazz έχει τον πρώτο λόγο...

Η εξαίρετη soul funk ερμηνεύτρια Idra Kayne θα βρίσκεται στον Κήπο στις 30 του μήνα

Μια ανάσα δροσιάς από επιλεγμένες εκδηλώσεις, με έμφαση στη jazz και σε διάφορες εκφάνσεις της και, κατά δεύτερο λόγο, στη world μουσική αλλά και σύγχρονη τέχνη, μέσα από την έκθεση που έχει επιμεληθεί η Άννα Καφέτση, διευθύντρια του Κέντρου Εικαστικών Τεχνών του Μεγάρου, περιμένει τους επισκέπτες του Κήπου του Μεγάρου το φετινό καλοκαίρι. Όπως είπε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Μεγάρου Μίλτος Λογιάδης, στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε το βράδυ της Τρίτης στο εστιατόριο «Fuga», κατεβλήθη συνειδητή προσπάθεια η μουσική και όχι μόνον εμπειρία του Κήπου να αλλάξει και φαίνεται ότι ήδη απέδωσε καρπούς.

Οι εκδηλώσεις του Κήπου θα ξεκινήσουν με τη Γιορτή Της Μουσικής, δηλαδή το βράδυ της Τετάρτης 21Ιουνίου. Στη συνέχεια έρχεται το πενταμελές Athens Tango Ensemble την Τετάρτη 28 Ιουνίου, που με το μπαντονεόν και το βιολί σε πρώτο ρόλο και τη συμμετοχή των ερμηνευτριών Ελένης Δημοπούλου και Natalia Soledad Petsalis θα παρουσιάσει κλασικά αλλά και nuevo tangos. Την Παρασκευή 30 Ιουνίου η εξαίρετη soul funk ερμηνεύτρια Idra Kayne θα παρουσιάσει τραγούδια που στις πρώτες εκτελέσεις τους τα είπαν άνδρες με την ατμοσφαιρική συνοδεία ενός συνόλου που απαρτίζεται από πιάνο, βιολί, δύο βιολοντσέλα, κοντραμπάσο και κιθάρα.

Την Τετάρτη 5 Ιουλίου οι After 8 Jazz Sextet θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με συνθέσεις του θεμελιωτή της κλασικής jazz Duke Ellington αλλά και με latin jazz. Tην Παρασκευή 7 Ιουλίου οι Maracatu, δηλαδή η ερμηνεύτρια Κέλυ Γιακουμάκη και οι πέντε μουσικοί που τη συνοδεύουν, θα ξεναγήσουν το κοινό στη Βραζιλία με όχημα την παραδοσιακή μουσική της αλλά και τις επιμειξίες της με την jazz. Την Τετάρτη 12 Ιουλίου η Μαρίνα Σάττι και το φωνητικό σύνολο Fones, το οποίο συναπαρτίζει με άλλες επτά κοπέλες και με τη συνοδεία χάλκινων πνευστών, κοντραμπάσου και ντραμς, θα παρουσιάσουν πολυφωνικά τραγούδια από όλο τον κόσμο. Την Παρασκευή 14 Ιουλίου ο θαυμάσιος κοντραμπασίστας και συνθέτης Πέτρος Κλαμπάνης έρχεται με ένα κουαρτέτο εγχόρδων με πιάνο και με τη σύμπραξη τριών μελών των Takim αλλά και της Αρετής Κετιμέ και του Κώστα Παυλίδη στην ερμηνεία για να δείξει μια διαφορετική και πιο «θερινή» εκδοχή της jazz του.

Η επόμενη συναυλία στον Κήπο του Μέγαρου θα είναι της Πέννυς Μπαλτατζή, που με τη συνοδεία πενταμελούς μπάντας θα ερμηνεύσει κλασικά jazz τραγούδια από κινηματογραφικές ταινίες και musicals την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου. Την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου οι Manouchedrome Trio, δυο κιθάρες και κοντραμπάσο με τη σύμπραξη ενός κλαρινετίστα / πιανίστα, θα παίξουν gipsy swing. Τέλος, την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου το κουιντέτο του βιρτουόζου πιανίστα Δημήτρη Καλαντζή θα ξαναπαίξει το «Mano’s», τις υπέροχες jazz μετεγγραφές του τραγουδιών του Μάνου Χατζιδάκι. Το πρόγραμμα του Κήπου θα ολοκληρωθεί με δύο εκδηλώσεις λόγου στις 15 και 18 Σεπτεμβρίου.

Το εστιατόριο «Fuga» μετονομάζεται για το καλοκαίρι σε «Mama Fuga» και θα προσφέρει εκλεκτά εδέσματα που δημιούργησε ο νέος σεφ του, ο Ιταλός Fabrizio Buliani -και μάλιστα με μειωμένες τιμές για τους κατόχους εισιτηρίων των εκδηλώσεων-, τα οποία σίγουρα θα προσθέσουν στη μουσική απόλαυση εντός του καταπράσινου Κήπου και τη γαστριμαργική.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL